Concept minimalist cu tușe glamour

0

Concept minimalist, cu tușe glamour – Un sentiment de admirație covârșitoare te cuprinde de îndată ce pășești în această locuință spectaculoasă. Volumele ample jucate și intervențiile neconvenționale fac din amenajare o reușită deplină a bunului-gust contemporan.

living-1

Ansamblu arhitectonic de top, în București

living-2

Cu ceva vreme în urmă am avut prima ședință foto în complexul rezidențial One Floreasca Lake. De-a lungul timpului am văzut o sumedenie de locații de top din țară și din străinătate, însă blocul ridicat de dezvoltatorul One United Properties m-a încântat cu adevărat, pentru că locația este superbă, standardul construcției este ridicat, iar ambientul clădirii nu are cusur. Încă de atunci mi-am propus să revin la One Floreasca Lake și să am o nouă ședință foto, deoarece am fost convinsă că, într-un asemenea complex de lux, pasiunea pentru designul interior a proprietarilor este mai pregnantă comparativ cu alte locații similare. Ocazia mi s-a oferit cu puțin timp înaintea Sărbătorilor, când am fost invitată să văd decorul unuia dintre penthouse-urile din One Floreasca Lake. Fără niciun fel de exagerare a fost o întâlnire wow!, care a depășit toate așteptările mele. Pot spune cu certitudine că este unic în București, în primul rând datorită înălțimii pe care o are zona de zi. Soluțiile arhitectonice adoptate imprimă un plus de originalitate acestui cămin. Practic, întregul concept stă sub semnul ingeniozității, al asumării unor intervenții curajoase și al unei abilități de a contextualiza piese iconice într-un ansamblu armonios.

living-3

O locuință cu aer cosmopolit

bucatarie


Proprietari sunt o tânără familie de oameni de afaceri, care ne-au povestit despre acest proiect de suflet al lor și care au fost pașii parcurși pentru a avea un cămin de vis.
„Alegerea decorului a fost inspirată din locurile unde am călătorit, care ne-au bucurat foarte mult… Locuri cu multă căldură și mult soare“, au fost cuvintele gazdelor noastre.   
Arhitectura interioară este de factură modernă, iar proprietarii și-au dorit un cămin amenajat minimalist, dar cu accente decorative cu influențe mediteraneene actualizate. În acest sens, pentru fundal a fost ales alb din abundență, iar placările cu lemn, ce s-au extins pe pereți și chiar și la nivelul plafonului, aduc un plus de căldură interiorului și îi conferă o aură homey. Intervențiile ulterioare (piesele iconice de mobilier, corpuri de iluminat și decorațiuni) au completat, prin designul lor cu un puternic impact grafic, scenografia modernă. Coordonarea cromatică este și ea menită să potențeze jocul de volume, dar și luminozitatea penthouse-ului. Paleta de culori a fost atent aleasă, astfel încât tonurile să se completeze reciproc și să pigmenteze personalizat fiecare spațiu în parte.
Am vrut să aflu care este secretul reușitei unui astfel de proiect de anvergură și am fost convinsă, o dată în plus, că formula ideală constă în îmbinarea cunoștințelor și talentului unei echipe de profesioniști (arhitecți/designeri) cu bunul-gust al proprietarilor și conceptul clar al acestora. Într-un astfel de demers, evidențierea arhitecturii elaborate a interiorului poate fi calea care duce către un ambient dinamic și actual. baie

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

birou

Concept minimalist, cu tușe glamour a fost titlul unui articol de succes publicat în revista Casa Lux nr.1/2015.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply