Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta

0

Combinaţii de culori îndrăznețe

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta – Uită ideile preconcepute pe care le-ai dobândit despre culori. Orice culoare se potriveşte cu alta dacă înveţi să le combini.

Combinaţii de culori îndrăznețeMuştar intens şi roz-magenta

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta

În urma unui sondaj realizat de Casa şi grădina, această combinaţie nu este printre preferatele femeilor, iar bărbaţii nici măcar nu o iau în calcul. Poate că şi tu crezi acelaşi lucru, dar îţi propun un ambient în care cele două culori convieţuiesc, armonizându-se chiar. Secretul? Nuanţa de muştar a fost virată spre verde şi astfel cele două culori devin complementare.

citește: Soluții simple care împrospătează casa

Combinaţii de culori îndrăznețeGalben şi roşu împreună?

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta – În accepţiunea multora, galbenul nu se potriveşte cu roşul. E doar o idee preconcepută pentru că toţi cei ce refuză această combinaţie au căzut în visare când le-am amintit de un lan de grâu invadat de maci. Această combinaţie intensă şi solară induce o stare de optimism, iar într-un spaţiu de lucru conferă energie. În schimb, poate deveni obositoare expusă în toată încăperea. Pentru a putea lucra într-un astfel de spaţiu, zugrăveşte ceilalţi pereţi cu alb.

citește: O casă confortabilă

Combinaţii de culori îndrăznețeVerde şi violet – efect natural

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta – În teorie, cele două culori, sunt total opuse ca efect asupra psihicului. Verdele, chiar şi intens, oferă linişte şi optimism, iar violetul, o uşoară iritare, poate chiar nervozitate. Combinarea celor două în cantităţi egale este extrem de greoaie. Proporţia corectă este de 1/3, indiferent dacă dominanta e violet sau verde. Aici am ales dominanta verde Veronese cu multe detalii violet, de diverse intensităţi, şi totul pare desprins din natură.

citește: 6 culori și influența lor asupra vieții noastre

Combinaţii de culori îndrăznețeRoşu şi albastru – provocare, nu glumă

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta – Culorile ce sunt pe buzele tuturor atunci când se vorbeşte despre o combinaţie nepotrivită sunt clar: roşu şi albastru. Această combinaţie poate fi însă o soluţie în camera copilului dacă alegi un perete roşu cu multe jucării albastre şi roşii, lăsând ceilalţi pereţi ai încăperii albi, cu mobilierul deschis la culoare. Secretul pentru a armoniza două culori atât de tari e ca una dintre ele să fie într-o singură nuanţă şi cealaltă, aici albastrul, să fie expusă într-o varietate de tonuri, de la bleu la bleumarin.

citește: Cum decorezi folosind culori neutre

Combinaţii de culori îndrăznețePortocaliu şi albastru – complementare

Combinaţii de culori îndrăznețe pentru locuința ta – Deşi sunt complementare şi prin definiţie se potrivesc, cele două culori par nepotrivite împreună dacă dominanta e portocaliul. În acest sens am ales ca albastrul folosit să fie creat din sticle transparente, pentru că acest contrast are nevoie de o susţinere în plus: o nuanţă de verde care se creează tocmai prin suprapunerea albastrului transparent pe peretele portocaliu. Acest tip de decor trebuie însă să fie mic în contextul unui încăperi, mai precis un sfert dintr-un perete.

citește: Cum aduci primăvara în casă în funcție de zodie

Articol apărut în revista Casa și grădina
Producţie: Mihaela Radu, Alina Borcea
Foto: Bogdan Popescu, Andrei Iliescu
Fashion editor: Ana Nechita Amelian, Make-up: Raluca Luca/The Lovely Room, Model: Andreea Oprean
Mulțumim pentru mobilă și decorațiuni: Casara, Mobexpert, Bamboo, Ana Maria Ștefan, DecoLetters

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply