O casa confortabila: lumina, texturi calde si culori pentru interior (1)

0

O-casa-confortabila

O casa confortabila este visul oricărui proprietar. Designerii invitați în acest articol, Alexandra G. și Elena D. care formează împreună echipa Ramura, vă spun aproape totul despre o casa confortabila, cum puteți schimba aspectul unei locuințe fără investiții mari sau care este rolul unui designer într-o amenajare.

O casa confortabila presupune un pic de documentare, dar și un pic de autocunoaștere: ce te face pe tine să te simti fericit? Care este colțul preferat din casă și unde îți petreci cel mai mult timp? Sunt întrebări la care ar fi bine să știi un răspuns clar dacă îți dorești o casă confortabilă.

Citeste si: Cum scoti o incapere din anonimat.

Cum ați defini confortul într-o casă. 

Confortul este diferit de la o persoana la alta. Poate însemna lumină, texturi calde, culori. Este o culminare a tuturor lucrurilor care te reprezintă, obiectele cu istorie personală, iar designul de interior este canvas-ul care le potrivește estetic, le face să aibă sens împreună și vizual dar mai ales emoțional.

Citeste si: 10 trucuri pentru camera de zi.

Care sunt sfaturile voastre pentru un cămin confortabil.

Căminul trebuie să fie potrivit nevoilor individuale, nu să fie o copie a unei imagini văzute undeva. Trebuie aleasă o combinație de stiluri care vă reprezintă, fără să vă gândiți ce ar zice lumea. Îndrăzniți să trăiți așa cum vă imaginați, încercați diverse texturi sau culori, pe pereti, pardoseală sau tavan.

Spațiul personal trebuie să inspire, să relaxeze și să vă permită să vă încărcați bateriile, așa că decorați-l cu lucruri preferate, asortate cromatic.

Citeste si: Un ambient usor de obtinut.

Care sunt cele mai frecvente greșeli / amenajări nefericite  pe care le-ați observat în casele românilor. 

Cel mai des ne lovim de nuanțe de bej și de maro. Este o zona “safe” destul de anostă, mai ales că de cele mai multe ori materialele sunt de proastă calitate. Una e culoarea lemnului natural și alta un finisaj de plastic. Îndrăzniți culoare, faceți decorări curajoase, schimbați mereu câte ceva, vă ține mintea și spiritul alerte.

Citeste si partea a doua a articolului: O casa confortabila: lumina, texturi calde si culori pentru interior (2).

Foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply