Coltul de relaxare – cadrul perfect pentru o binemeritată pauză

0
Foto: Sanderson
Foto: Sanderson

Coltul de relaxare  – Spațiile marginale dintr-o încăpere generoasă pot rămâne uneori neamenajate, însă descriu dimensiuni cu totul noi atunci când sunt transformate în zone funcționale, dedicate clipelor de lectură. Folosind accente retro sau scandinave, construiește ambientul potrivit stilului tău!

Coltul de relaxare – locul preferat

Amenajarea unui spațiu rezervat clipelor prețioase de răgaz este ideală în cazul livingurilor foarte spațioase, al dormitoarelor generoase sau chiar al unei zone de trecere sau al unui hol cu dimensiuni considerabile. Oriunde ar fi, acest colțișor este în esență o „cameră de zi“ de dimensiuni reduse, doar pentru dumneavoastră. În acest sens, micile detalii reprezintă cheia unui astfel de decor.

Foto: Very Wood
Foto: Very Wood

Coltul de relaxare – accente retro

Dacă acesta este rea­li­zat pe coordonate jucăușe și îndrăznețe, ca în cazul unui apartament ai cărui pereți împrumută din bogăția motivelor geometrice psihedelice, păstrează o linie cât mai curată în ceea ce privește mobilierul. Piesele din lemn, precum un fotoliu cu împletituri și o masă cu linii rotunjite, sunt bine-venite, în timp ce o lampă colorată completează compoziția.

Foto: Punt
Foto: Punt

Coltul de relaxare – scenografie moderna

Pe de altă parte, un spațiu luminos invită la creație: pentru un plus de dinamism, combină tablouri de dimensiuni diferite și înviorează cromatica neutră cu accente de roșu. Obiectele din lemn natur sporesc expresivitatea în acest context, iar elementele nostime, cum ar fi becul supradimensionat sau tabloul cu motiv simpatic, imprimă un aer degajat. Pentru un efect vizual inedit, renunță la tencuială și aplică vopseaua direct pe cărămidă. Asortează apoi intervenția texturată și la nivelul pardoselii, printr-un covor cu pattern discret, în nuanțe neutre. Combină măsuțe de dimensiuni diferite sau introdu în cadru un taburet, ca tușă finală, conferind decorului un aer contemporan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply