Cinci trucuri ca sa cureti cada rapid

0

bathtub-890561_960_720Vrei să cureți cada rapid? Folosește toate trucurile și ideile de mai jos și munca ta va fi mult ușurată.

Bicarbonatul de sodiu este un mare aliat in toate treburile din casa, dar atunci cand vine vorba despre curatenie este unaul dintre cei mai buni prieteni. Combinat cu otet sau suc de lamaie are proprietati exceptionale și face minuni când este vorba de scos petele de murdarie de pe suprafața cazii de baie (si a chiuvetei, si a vasului de toaletă).

Amesteca o lingură, două de bicarbonat cu oțet sau cu apă oxigenată. Pune lichid puțin câte putin, pentru a forma o pastă. Întinde pasta pe locurile cu pete sau înmoaie o perie mai aspra în crema formată și freacă locul murdar. Lasă amestecul să acționeze timp de o oră, apoi clătește cu apă.

Oțetul. Umple cada cu apă fierbinte și adaugă trei litri de otet și 4-6 linguri de bicarbonat. Pentru a obține rezultatul dorit, lasă cada așa timp de câteva ore. Oțetul va dezinfecta cada, iar bicarbonatul îi va reda strălucirea. După ce ai scurs amestecul, freaca baia cu puțin șampon și cu un burete. Clatește din nou și cada o să strălucească.

Cada de acril se curață cu suc de lămâie! Amesteca sucul de la o lămâie cu o cană de apă. Adaugă puțin detergent de vase și folosește soluția pentru a curața și freca locurile pătate cu o cârpă moale. Nu clăti cada decât după circa o oră. Aceasta pare sa fie cea mai buna cale de curățat cada de acril, important de știut ca pentru rezultate bune și pentru a întreține frumos cada, trebuie sa faci această operație în fiecare săptămână.

Cada de fontă se curață excelent cu clor. Clorul pur și simplu albește fonta și îi dă strălucire. Pe de alta parte clorul este toxic și procedeul genereaza gaze toxice. O alternativă este oțetul fierbinte și sarea grunjoasă. Freacă cada de fontă cu sare folosind o perie pe care o înmoi în oțet fierbinte. Lasă pasta care se formează să acționeze și clăteste tot cu apă fierbinte.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply