Idei istete pentru o baie mica

0

o baie micăA avea o baie mică nu este o tragedie. Te salvează aceste idei istețe pentru o baie mică care pot face minuni, fară să-ți distrugă confortul. Puse în aplicare cu înțelepciune te vor ajuta să te bucuri de baia ta, chiar dacă este o baie mică și, aparent, incomodă.

1. Fă un plan. Începe prin a face o schiță a camerei, menționând lungimea fiecărui perete, poziția ușii, locul surselor de apă și scurgerile, ferestrele. Ține cont de direcția în care se închid și deschid ușa și fereastra. Apoi fă un plan la o scară mai mare. Ideal, undeva la 1:2 pentru a reprezenta baia mică. Este foarte util atunci când faci un plan de amenajare pentru că vei percepe exact spațiul pe care îl ai la dispoziție, spațiul liber care este necesar și cum poți organiza baia. Ca teorie ai nevoie de 70 de centimetri de spațiu liber în fața unui vas de toaletă și de circa 90 de centimetri în fața bcăzii de baie. Un truc bun este să montezi bazinul de la vasul de toaletă fie mai sus, fie în perete. Câștigi circa 20-30 de centimetri foarte prețioși.

2. Nu există spațiu prea mic! Aceasta este ideea de la care trebuie să pleci. Folosește finisaje de sticlă și inox. Vor da strălucire și spațialitate. Alege un mobilier îndrăzneț pentru zona unde se află chiuveta pentru a crea un punct focal. Alege o cadă compactă, pentru că vei face economie de spațiu și, dacă este posibil plasează cada în colț. Suspenda radiatorul și dă-i o dublă funcție – folosindu-l și ca suport pentru prosoapele de baie. Adoptă soluția unei căzi înguste și adânci. Ceea ce pierzi în lățime compensezi prin adâncime.

3. Oglinzi mari. Sunt obligatorii în orice baie, iar cu cât baia este mai mică cu atât oglinzile trebuie să fie mai mari. Renunță la ramele de oglindă și fixează-le direct în perete.

4. Alega baia cu duș. Este soluția extremă, dar foarte eficientă. În locul unei cade liliputane, mai bine o cabină de duș mare și eficientă. Ia în calcul un duș fără cabină, cu panou d eprotecție care va da spațiului lărgimea și adâncimea pe care care o dacă o va fura.

5. Folosește spațiile libere pentru polițe, dulapuri și module suspendate. Nu face exces. Alege mereu un dulap mare. Este mult mai bun decât două dulapuri mici și va ocupa mai puțin spațiu. În plus lasă un perete liber, pentru că fiind vorba despre o baie mică, dacă toți pereții sunt ocupați vei avea senzația că te sufoci.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply