Chiar dacă nu e spațios, apartamentul pe care îl închiriezi poate să-ți aducă bani frumoși. 4 sfaturi extrem de utile

1

staer_aparament_mic_chirie_mareTot mai mulți români găsesc o investiție bună achiziționarea unui apartament și închirierea lui, însă puțini știu ce au de făcut dacă vor să primească mai mulți bani decât media din piață pe același număr de metri pătrați. Pentru asta suntem noi aici. Iată care sunt cele 4 investiții pe care nu le vei simți dar care îți vor crește chiar și cu 30%-40% profitul:

  1. Dă un aer proaspăt apartamentului

Indiferent de tipul apartamentului – că e într-un bloc vechi sau într-un complex rezidențial nou, spațiul trebuie împrospătat, astfel încât, orice ai pune în el, să creeze acea primă senzație de nou. Dacă pereții au nevoie de nivelare, apelează la o echipă de profesioniști. Altfel, te vei descurca cu acești pași:

– mută obiectele pe care nu îți dorești să le stropești în centrul camerei și acoperă-le cu folie protectoare;

– protejează cu nailon sau folie de plastic cada, chiuveta, oglinda, vasul de toaletă;

– acoperă cu bandă adezivă marginile ferestrelor, bateria de la cadă și chiuvetă, prizele și întrerupătoarele;

– pregătește pereții pentru văruire prin aplicarea amorsei cu trafaletul; începe cu tavanul;

– dacă pereții sunt murdari, spala-i, asteapta sa se usuce si apoi dă-i cu amorsă;

– după uscarea amorsei, poți începe cu văruirea tavanului si apoi a pereților, cu mișcări verticale, atente; îți recomandăm să alegi albul pentru toate încăperile – asta îți crește șansele ca viitorii chiriași să se îndrăgostească de spațiu și de pânza albă pe care o au la dispoziție pentru a-și pune amprenta asupra locului;

– lasă la final spațiile înguste și colțurile; vopsește-le cu o pensulă;

– aerisește încăperile și lasă totul la uscat.

E treabă de un weekend sau chiar mai puțin, dacă ai prieteni de nădejde care te vor ajuta.

  1. Amenajează un dormitor de vis cu bani puțini

O persoană se mută cu chirie pentru că dorește să-și sporească gradul de confort și intimitate. Așadar, îi vei lovi unde-i doare mai tare dacă îi aștepți pe cei interesați la vizionare cu un dormitor bine pus la punct. Un pat matrimonial cu saltea Relaxa îți poate, efectiv, vinde apartamentul. Ține cont de faptul că un chiriaș urmărește nu doar confortul ci și funcționalitatea – spații de depozitare. Așa cum îți promiteam și în titlu, investiția ta poate să fie minimă dar să arate de milioane. Pe staer.ro, am găsit un dormitor alb complet, compus din pat pentru două persoane, comodă, noptiere și dulap cu trei uși care costă doar 1450 lei.   

  1. Încurajează un stil de viața cosmopolit punând la dispoziție aparatură de ultimă generație

Electrocasnicele sunt un bonus, dar asta le arată viitorilor chiriași că ție îți pasă de experiența lor în apartament și că le pui la dispoziție instrumente rar oferite de alți proprietari. Ca să ieși ieftin și cu investiția aceasta, mergi pe un site care vinde electrocasnice resigilate ieftine și fă-i pă chiriași să înțeleagă valoarea adevărată a confortului din apartament. Un blender, un storcător de fructe, un espressor, un toaster sau un aparat de gătit de ultimă generație își spun singure valoarea dacă sunt înșirate pe blatul de bucătărie.

  1. Pregătește un living care-și poate depăși capacitatea

Iar prin asta ne referim exclusiv la canapea. Posibilitatea extinderii ei dă o valoare sporită apartamentului. Asta înseamnă inclusiv că pot să locuiască mai multe persoane în el iar prețul să crească proporțional. Canapeaua extensibilă trebuie să îndeplinească funcțiile unei canapele obișnuite și, în plus, trebuie să aibă și atribuțiile unui pat. Dacă mai are și un spațiu de depozitare pentru păstrarea pernelor, pilotelor și a păturilor, cu siguranța, ochii vizitatorilor tăi vor sclipi.

Acestea sunt elementele care iau ochii oricărui viitor chiriaș la o vizionare. Lista investițiilor rămâne deschisă, desigur, în funcție de suma pe care vrei să o investești și profitul pe care vrei să îl înregistrezi.

Sursă foto: shutterstock.com, Copyright: Photographee.eu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply