Cerceii doamnei, o planta spectaculoasa

0

Dicentra, cu numele oficial Lamprocapnos spectabilis, este cunoscuta cu numele de cerceii doamnei si este una dintre cele mai spectaculoase plante de gradina. Cerceii doamnei face parte din categoria plantelor perene, astfel ca te vei putea bucura de frumusețea acestei plante, cu flori de o forma cu totul speciala, ani in sir. Aspectul inedit pe care il are dicenta a stimulat imaginata gradinarilor, iar numele plantei este plin de inspiratie.

O vei gasi cu numele de cerceii doamnei, dar mai este cunoscuta si sub numele de inima rosie, pantalonii cavalerului, floarea lira, inima lui Venus sau inimă insangerata si asta numai datorita formei florilor. Ultima dintre denumiri vine dintr-o veche legenda chinezeasca, care vorbea despre o inima indurerata din care picura sange.

Cerceii doamnei (2)

Dicentra pare o planta fragila. In fapt este rezistenta, robusta care suporta foarte bine temeperaturile extreme. Cerceii doamnei nu este afectata nici de ger, nici de canicula si infloreste in doua-trei reprize, astfel ca florile cu totul speciale te vor bucura de primavara pana vara tarziu.

Cerceii doamnei

Cerceii doamnei este originară din Asia, dar s-a adaptat perfect la clima din Europa.

In plus creste foarte bine in curte, afara, dar se simte bine si in ghiveci, in casa. Planta infloreste din primul an de viata, iar primavara este momentul ei de maxim, cand pe ramuri cresc frunze cu aspect franjurat, care seamana cu cele de feriga. Culorile florilor sunt mai intense pe la mijlocul perioadei de inflorire, iar planta poate avea flori rosii sau albe, in functie de soi. Cerceii doamnei se simt cel mai bine in lumina indirecta si in lcouri partial umbrite, dar suporta bine si locurile cu soare mult si expunerea directa la soare. Planta suporta bine si perioadele de seceta avand capacitatea de a se reface usor.

Cerceii doamnei

Ce nevoi are? Un sol care sa dreneze usor excesul de apa, afanat si fertil. In ghiveci are nevoie de un vas mare (pentru ca se dezvolta rapid) si de pamant de gradina imbunatatit cu materie organica.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply