Cele mai populare trei plante cataratoare

0

WisteriaFie ca vreti sa dati viata unui gard inalt si plictisitor din punct de vedere estetic, fie ca vreti ziduri mai frumoase sau un foisor decorat cu multa personalitate, plantele cataratoare va ajuta sa va bucurati de o priveliste vesela si de un parfum floral imbietor.

Indiferent de marimea gradinii, o planta cataratoare poate avea un efect impresionant asupra oricarei locuinte. Din cauza pozitionarii lor de-a lungul structurilor inalte, plantele cataratoare sunt foarte eficiente din punct de vedere al spatiului pe care il ocupa.

Citeste si: Umbrare de gradina. 4 solutii simple si practice

Plante cataratoare. Clasificare

Principala clasificare a acestui tip de planta se face in functie de modalitatea prin care acestea se inalta. Spre exemplu, exista anumite plante ce folosesc radacini adezive. Acest lucru presupune ca in lipsa unei structuri care sa le sprijine cresterea, ele vor acoperi solul. O alta categorie este formata din plantele ce se catara cu ajutorul carceilor dar sunt unele ce se folosesc de lastari si se balanseaza pentru a gasi un sprijin.

Clematis
Aceasta planta cataratoare obisnuieste sa se infloreasca atat primavara cat si toamna, sub conditia ca anotimpul tomnatic sa aduca temperaturi calduroase. Culorile predominante pentru floarea de Clematis sunt magenta, rozul, albul si purpuriul. Pentru a se dezvolta adecvat, aceasta planta cataratoare are nevoie de soluri fertile si bine drenate. Daca solul este bogat in humus, planta este favorizata si mai mult. Soarele este benefic pentru inflorire, dar este recomandat ca radacinile sa fie amplasate intr-un loc umbrit.

plante cataratoare (4)Iedera
Multe persoane asociaza plantele cataratoare cu iedera, poate si datorita faptului ca este cea mai comuna planta cataratoare si creste foarte des chiar si in locurile unde omul nu o planteaza de buna voie. Desi forma cea mai comuna de crestere este folosind un suport vertical, de natura unui zid sau al unui gard, iedera se poate dezvolta si orizontal. Dezvoltarea sa orizontala presupune crearea unei intinderi cu aspect tomnatic, datorita combinatiei de galben cu nuante de maro, rosu si chiar verde. Iedera este cunoscuta pentru capacitatea sa de a rezista chiar si la temperaturi joase. Astfel, va puteti bucura de iedera si pe timpul toamnei dar si atunci cand aveti parte de o iarna mai blanda.

Citeste si: Plante cu flori mov

Glicina mov
Desi glicina mov este o planta superba, ea este un pic mai greu de ingrijit comparativ cu alte plante decorative. Florile ei lungi si dese creaza impresia unei plimbari in gradina unui palat. Combinate cu nuantele altori flori din gradina, glicina creaza o atmosfera romantica. Dar, asa cum am mentionat mai devreme, ea trebui ingrijita deoarece se dezvolta rapid si are nevoie de tundere pentru a nu acoperi suprafete mai mari decat este nevoie. Daca doriti o glicina frumos creascatoare intr-un timp relativ scurt, luati in considerare ingrasamintele sau compostul adaugat solului unde ati plantat glicina.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply