Cele zece culori ale anului 2017. Care va fi culoarea anului?

0

Institutul Pantone, cel care dă tonul în această direcţie, a decis culorile anului 2017. S-a mers pe întoarcerea la natură şi celebrarea valorilor umane, iar culorile anului 2017 susțin aceste idei.

Institutul Pantone a publicat o listă de culori dintre care se va alege culoarea principală a anului 2017. Este vorba despre zece culori inspirate de natură şi diversitatea oamenilor, sub aspectul valorilor, culturilor şi credinţelor. Această listă de culori a Institutului Pantone urmăreşte să aducă un omagiu tuturor culturilor umane, nu uneia singure.

Sursa de inspiraţie a celor zece nuanţe publicate de Instititul Pantone pentru primăvara lui 2017 este mediul înconjurător, deci vorbim despre nuanţe luminoase, pastelate, odihnitoare pentru ochi şi suflet.  Prospeţimea aerului de munte şi căldura mângâietoare a soarelui sunt principalele surse de inspiraţie, cele zece nuanţe pentru 2017 ale Institutului Pantone urmând să evoce o atmosferă tipicăde primăvară vioaie. Se regasesc nuanţe de albastru, verde pastel şi  serie de tonuri calde, între roz pal şi roşu vibrant.

Lista celor zece culori Pantone pentru 2017 sunt: Niagara, Pale Dogwood, Primose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise şi Hazelnut. Toate acestea vor da tonul în ce priveşte industria de modă din domeniul amenajărilor interioare, dar şi din domeniul vestimentaţiei.

Institutul Pantone este o companie recunoscuta in intreaga lume pentru sistemul sau brevetat de clasificare a culorilor, iar alegerile sale in materie de culori ale anului sunt asteptate ca un veritabil eveniment de fiecare data.

praying-1170776_1280

De ce este griul o culoare perfecta

In premieră, anul 2016 a fost primul în care au fost alese doua culori ale anului: roz quatz si albastru serenity. Combinatia dintre cele doua culori este ravisanta, iar cei care si-au organizat nunta in aceste nuante cu siguranta au avut un decor cu un impact vizual deosebit. Culoarea anului 2017 va fi aleasă dintre aceste zece culori, dar nu este exclus ca regula de anul trecut să fie respectată și anul acesta iar Pantone să aleagă două culori, probabil complementare.

Culoarea dormitorului, calitatea somnului si dragostea

flower-196722_1280

Culoarea anului 2017 va fi decisa în ianuarie 2017.

Candidate cu prima șansă pentru titlul de culoarea anului sunt: Pink Yarrow – o culoare vibrantă, festivă și tropicală și Kale –  o culoare inspirată din natură. Cele doua culor simbolizează natura, bucuria, fertilitatea și puterea de regenerare a naturii de la care omul trebuie să învețe.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply