Culoarea dormitorului, calitatea somnului si dragostea

0

Nimic nu este întâmplător pe lumea asta, totul este legat, totul are influențe asupra noastră. Exact așa se întâmplă și cu dragostea, calitatea somnului și culoarea dormitorului. Cele trei elemente sunt strâns legate unele de altele și se influențează în mod major, reciproc.

Culoarea dormitorului, calitatea somnului si dragostea
Verdele, culoarea dormitorului ideal!

Pentru toate acestea trebuie să alegi cu maximă atenție culoarea dormitorului, pentru a te bucura de dragoste și de somn sănătos. Iată detaliile!

Psihologii britanici au descoperit că perechile care au dormitoarele amenajate în tonuri calde sunt mai activi din punct de vedere intim decât cuplurile cu dormitoarele decorate în nuanțe reci. Culoarea dormitorului, bine aleasă, stimulează și înlesnește comunicarea între parteneri, iar dacă culoarea dominantă este roșu sau violet pasiunea va rămâne la cote maxime. Dacă culoarea dominantă din dormitor este roz și bleu, somunul o să fie mai odihnitor.

Nuanțele reci (bleu, albastru, verde), așa cum le spune și numele, aduc răceală în viață de cuplu, iar dormitoarele amenajate în culori închise (wenge, negru, ciocolatiu sau gri) aparțin cuplurilor pe cale de destrămare, sau vor risca să ajungă în pragul divorțului. Nu o spunem noi, o spun psihologii.

Una peste alta cea mai bună culoare pentru amenajarea dormitorului este violetul. Culoare regală, calmă, elegantă și impunătoare violetul pare să fie o alegere mai ult decât inspirată pentru dormitorul matrimonial. Psihologii susțin că violetul și nuanțele lui au puterea de a scoate la iveală cele mai intime și ascunse fantezii.

A doua bună alegere pentru culoarea din dormitor este roșu. Nu trebuie exagerat! Un covoraș, un set de perdele sau draperii, câteva pernuțe decorative într-o nuanța aprinsă de roșu, plasate strategic în dormitor, își vor face efectul. Roșul nu este recomandat pentru cuplurile care au trecut de prima pasiune și care se ciondănesc pentru că va înteți disputele. Cărămiziul, o nuanța mai caldă și este cea mai bună alegere ca o alternativă la pătimașul roșu.

Dormitorul amenajat în alb și bleu sau alb și albastru este cea mai bună alegere pentru persoanele care fac muncă de creație și pentru toți cei ce depun efort intelectual. Albastrul și nuanțele lui ajută la golirea creierului de toate gândurile de peste zi, contribuind astfel la relaxarea psihică. Dar, atenție! Folosirea exclusivă a albastrului și nuanțelor lui în amenajarea dormitorului va duce la răcirea relației între cei doi parteneri. Combină albastrul cu auriu, cu roșu sau cărămiziu pentru a menține pasiunea.

Cea mai relaxanta culoare a spectrului cromatic, pentru toate categoriile de persoane, este verdele. Un dormitor decorat în nuanțe de verde va contribui la relaxare și la obținerea unui somn odihnitor. Folosit în decorul pereților, în calitate de nuanța a perdelelor și draperiilor sau chiar a lenjeriei de pat, verdele stimulează descătușarea fanteziilor erotice, dar și calmul, odihna sănătoasă.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply