Cele mai rezistente flori la soare

0

Cele mai rezistente flori la soare (2)Canicula este singurul lucru ce ne-ar putea face să disprețuim anotimpul cald uneori. Când suntem expuși la soare pentru o perioadă îndelungată, nu suntem doar într-o stare de discomfort, ci suntem și expuși anumitor pericole ce ne pot afecta starea de sănătate.

Lucrurile nu sunt foarte diferite atunci când vine vorba de flori. Ele au nevoie de grijă așa cum avem și noi iar expunerea la soare pentru o perioadă îndelungată le poate distruge definitiv. Cu toate acestea, există anumite flori pentru care soarele este mereu bine-venit și nu reprezintă un pericol chiar atât de mare. Iată care sunt cele mai rezistente flori la soare:

1.Salvia – Ea nu are nevoie de apă frecvent și este foarte rezistentă chiar și la perioadele mai scurte de secetă. Salvia este compusă dintr-o adunate de tufișuri cu multe ramificații iar densitatea lor transformă salvia într-o plantă decorativă foarte plăcuta la vedere. Culorile florilor de salvie pot fi mov, roșu sau chiar roz, ceea ce le transformă în reale decorații pentru grădină.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

Cele mai rezistente flori la soare (4)2.Norocelul – În termeni mai populari, norocelul este denumit și barba-lupului și este cunoscut ca fiind foarte rezistent la temperaturi ridicate. Deși este folosit cu preponderență ca plantă decorativă, norocelul are și proprietăți medicinale. Florile sale mici de culoare roșie, roz sau galbenă se potrivesc în orice grădină sau apartament. Ele înfloresc la începutul lunii iulie și rezistă până la începutul lui septembrie.

Citeste si: Rozmarinul. Frumos si util

3.Barba-împăratului – Acestă floare provine din America de Sud și cea Latină și este o plantă deloc rezistentă la temperaturile scăzute ale iernii. Pe timp de vară, ea rezistă chiar și la cele mai ridicate temperaturi. Aerul fierbinte al anotimpului cald este propice dezvoltării acestei flori și are nevoie de apă cu o frecvență mai scăzută față de alte flori. Ea înflorește spre mijlocul verii și mai este denumită și ora 4 deoarece aceasta este ora la care florile sale se deschid.

Cele mai rezistente flori la soare (1)4.Lavanda – Este greu de crezut că o plantă atât de aromată și frumoasă din punct de vedere estetic are nevoie de un sol uscat și sărac pentru a crește. Nu este deloc pretențioasă și îi plac razele soarelui, ceea ce o face foarte rezistență chiar și la cele mai ridicate temperaturi ale verii. Florile ei sunt albe, violet sau chiar bleu iar aspectul și aromă pe care o emană sunt o reală plăcere în anotimpul călduros. Deoarece există mai multe tipuri de lavandă, perioada de înflorire este diferită. Există specii care înfloresc în luna mai, pe când altele își arată superbele culori în lunile iunie și iulie.

Citeste si: Bujorii de gradina. Plantare si ingrijire

5.Penstemonul – Atunci când razele soarelui sărută petalele acestei flori, culorile ei devin și mai interesante. Prin nuanțele sale intense de mov, albastru, roșu, roz sau alb, penstemonul este o floare ce înfrumusețează orice casă sau grădină. Solul uscat și cel semi-umed sunt ideale pentru creșterea ei.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply