Cele mai populare tipuri de trandafiri

0

Despre trandafiri se poate scrie un tratat și probabil că nu am spune totul. Există grădinari care de o viață s-au dedicat îngrijirii trandafirilor și încă nu știu totul despre aceste flori minunate. Îți dăm o mână de ajutor și-ți spunem care sunt cele mai populare tipuri de trandafiri și care sunt grădinile compatibile pentru ei. În felul acesta vei știi cum alegi tradafirii pentru gradina ta.

secretele trandafirilor (1)

Trandafirii de gradină hibrizi sunt cei mai folosiți în decorarea grădinilor. Sunt perfecți pentru grădinarii începători pentru că sunt rezistenți la boli și, în plus, nu necesită o îngrijire specială. Hibrizii nu sunt o alegere bună pentru un grădinar aflat la început dar și pentru gădinile care au probleme legate de sol, lumină sau spațiu. De regulă trandafirii hibrizi oferă satisfacții imense celor care îi cultivă și te vei îndrăgosti de ei.

Trandafirii cățărători sunt printre cei mai spectaculoși trandafiri. Au nevoie de un spalier sau pe o pergolă pentru a se dezvolta, iar în absența acestei vor suferii. Îi poți urca pe casă sau îi poți transforma într-o boltă. Trebuie îngrijiți în mod special, tăierile fiind foarte importante. Există soiuri mai delicate și trandafiri cățărători ”populari”, dar toți sunt minunați pentru că au darul de a înflori abundent toată vara, dar numai dacă primesc atenția de care au nevoie.

Tufele de trandafiri. Au multe inflorescențe și sunt rezistente la boli. De asemenea, sunt perfecte pentru grădinarii începători. Arată bine chiar și când nu sunt înfloriți, pentru că au un foliaj frumos. Alege soiurile potrivite cu mediul, temparatura și adaptate la calitatea solului. Au nevoie de fertilizatori și o bună tehnică de tăiere. Cu toate că sunt relativ mai dificil de îngrijit sunt printre cele mai populare tipuri de trandafiri.

Trandafirii pitici sunt mai mult decât adorabili și sunt printre cele mai iubite și populare soiri de trandafiri. Sunt la fel de frumoși că ceilalți, numai că au dimensiuni mult mai reduse. Unele specii sunt parfumate, dar cele mai multe nu au miros. Sunt perfecți pentru ghivece, că plante de interior, pentru terase și balcoane, dar pot sta foarte bine și în grădini. Faptul că sunt pitici nu-i face cu mult diferiți. Sunt la fel de rezistenți (sau la fel de delicați – depinde cum vrei să privești) ca și cei de dimensiuni normale.

Citeste si: Amenajare hol. Idei pentru o locuință în pas cu trendurile

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply