Cele mai populare plante agatatoare

0

plante cataratoare (3)Arcadele si foișoarele personalizează grădina și îi conferă un aer elegant. Aceste construcții de grădină pot, de asemenea, umbri subtil terasele și le transformă în oaze de relaxare. Un foișor din lemn împreună cu plantele cățărătoare ce îl însoțesc, pune în valoare și evidențiază frumos spațiul verde, oricât de mic ar fi acesta. Arcadele sunt construcții decorative ce servesc ca suport pentru plantele agățătoare.Ele subliniază eleganța plantelor agățătoare și pot amplifica diverse trăsături ale armoniei peisagistice.

Citeste si: Plante cu flori mov

Noi definim plantele cățărătoare ca fiind un element natural decorativ, ideal pentru uz exterior, care oferă nu doar un peisaj frumos ci și utilitate prin umbra și discreția pe care o oferă. Fie că sunt parfumate, iubitoare de umbră sau de soare, plantele cățărătoare au devenit un element de nelipsit din grădinile în care vrem să ne bucurăm de flori și de umbră în același timp.

Fie că sunt folosite pentru a acoperi garduri, ziduri, arcade, foișoare sau sunt dispuse orizontal ca un pat de flori și frunze, trebuie să știi că ele se pot adapta la multe condiții de mediu și indiferent de clima din zona ta, te poți bucura și tu de eficiența și frumusețea acestor plante. Dar care sunt cele mai populare plante cățărătoare?

Glicina – Are florile parfumate și este neîntrecută atât în stil cât și în eleganță. În zonele mai calde, puține priveliști sunt atât de frumoase precum culorile vibrante ale glicinei, în special când sunt crescute pe un foișor. Wisteria sinensis, glicina cu florile de culoare mov, are nevoie de mult spațiu pentru a se desfășura pe când varietatea cu flori albe este mai puțin viguroasă.
• Trâmbița – Are flori sub formă de trompetă, de culoare roșie sau galbenă, care înfloresc vara târziu și rămân înflorite și toamna, în funcție de temperaturi.
totul despre iedera (5)• Caprifoiul (denumit si „Mâna Maici Domnului” în unele regiuni)– Este o plantă care crește în mod natural în regiunile împădurite și din acest motiv este o plantă cățărătoare ideală pentru arcadele și foișoarele umbrite. Foarte multe varietăți oferă acoperire pe toata durata anului. De asemenea, majoritatea varietăților cresc foarte repede și au un miros plăcut în perioada de înflorire.
• Clematis montana – Este o plantă cățărătoare viguroasă care înflorește primăvara târziu. Aceasta este foarte tolerantă la umbră și florile sunt de o nuanță albă și roz cu modele diferite.
• Clematis armandii – Reprezintă o varietate de flori albe parfumate ce apar primăvara devreme.
• Hortensia agățătoare de Japonia (Schizophragma hydrangeoides) – Ea are florile albe și frunze sub formă de inimă, ce înfloresc vara. Se cațără cu ajutorul rădăcinilor aeriene, așadar se dezvoltă cel mai bine pe cărămidă sau piatră.

Citeste si: Loc umbrit pentru luat masa în grădină

Acum că te-ai informat asupra paletei largi de plante cățărătoare cu minunatele lor culori și forme, poți face o alegere armonioasă pentru arcadele și foișoarele din grădina ta!

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply