Cele mai frumoase hoteluri de gheata din lume

0

Desi ne ameninta incalzirea globala, in fiecare iarna hotelurile de gheata din lume sunt un element de interes, macar pentru faptul divers, daca nu ca potential turist. Si Romania, cu hotelul de la Balea Lac este inclusa in lista cu cele mai frumoase hoteluri de gheata din lume.

hoteluri de gheata (5)

Toate aceste constructii sunt situate in locuri unde temperatura nu trece de 1-2 grade Celsius timp de cateva luni pe an, sunt la atitudine de peste 1000 de metri si cu o singura exceptie sunt efemere, toate fiind locuibile doar in cursul sezonului rece. O alta particularitate pentru aceste hoteluri de gheata, fie ca sunt cele mai frumoase, fie ca sunt cele mai mici, este faptul ca sunt in fiecare an reconstruite si desi exista o linie pe care administratorii o pastreaza, in fiecare an sunt altfel.

Citeste si: Paris, doua hoteluri de lux

In topul celor mai frumoase hoteluri de gheata se situeaza Iglu-Dorf din Andorra, in Spania, unde pretul unei camere (in fapt un iglu) variaza intre 135 – 350 de dolari. Hotelul este situat la 2.300 de metri altitudine, exista un bar si un restaurant unde totul este din gheata, iar mancarea este toata rece. Inedita este posibilitatea de a face baie in cada, dar spatiul este amenajat in exterior pentru nu pune in pericol structura de gheata.

Citeste si: Incalzirea spatiilor deschisehoteluri de gheata (6)

Schneedorf Snow Village, din Austria, nu este doar unul dintre cele mai frumoase hoteluri de gheata din lume, ci este un adevarat sat de gheata, situat la o altitudine de aproape 2.700 de metri. In acest complex se poate face sauna, dar turistii pot admira si flacarile din seminee virtuale in timp ce iau masa, existand si posibilitatea de a se organiza intalniri pentru afaceri.

Citeste si: Castelul de zapada Kemi, Finlanda

Saariselka, Finlanda este unul din primele hoteluri de gheata din lume. Rezista circa 7 luni pe an. Complexul, situat la o altitudine de putin peste 800 de metri, are camere ce pot fi inchiriate la preturi cuprinse intre 270 – 350 de dolari. Pe langa restaurant, sauna, bar si sala de sedinte, la Igloo Village Kakslauttanen se afla si un muzeu de gheata, dar si o catedrala inghetata.

Unul dintre cele mai mari hoteluri de gheatadin lume este Hotel Aurora, din Chena Hot Springs, Statele Unite ale Americii. Si aici exista bar, restaurant, dar si muzeu de gheata si biserica. Ce este special la acesta e un sistem de climatizare care face ca amplasamentul sa fie deschis si vara. Hotelul functioneaza din 2005.

IceHotel din Jukkasjarvi, Suedia, este considerat de specialisti ca fiind cel mai frumos din lista cu hoteluri de gheata. Complexul situat la o altitudine de numai 320 de metri are sauna, restaurant, catedrala de gheata si muzeu, acesta fiind si primul construit din lume din acest material.

Sursa foto: iglu-dorf.com / www.thebeststays.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply