Castelul de zapada Kemi, Finlanda

0

In fiecare iarna, o echipa de sculptori si arhitecti construieste un castel de zapada in apropierea Golfului Bothnia din Finlanda.

Castelul de zapada Kemi se deschide de obicei intre sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lui aprilie, in functie de conditiile meteo. Anul acesta, castelul a fost inaugurat de la 28 ianuarie. In fiecare an, designul castelului are o tema. Astfel, sculpturile in gheata si toate celelalte detalii sunt adaptate la un stil comun. In 2012, tema este sportul. 
Pentru constructia Castelului Kemi, apa necesara pentru obtinerea materiei prime, zapada, este preluata din Golful Bothnia. Temperatura perfecta pentru inceperea procesului este -7 grade Celsius, iar cantitatea necesara poate ajunge pana la 21.000 m3 de zapada.
Castelul Kemi are in structura un hotel cu 18 camere duble, doua camere de cate cinci persoane si un apartament nuptial. Temperatura din camere este mentinuta la -5 grade Celsius. Tot in incinta castelului, vizitatorii pot lua masa la restaurantul de gheata sau pot asista la ceremonii in cadrul capelei de gheata.

Text: Alexandra Badita
Foto: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply