Cele 3 motive pentru care chiar merită să îți cumperi o casă la țară

0

casa la tara

Viața la oraș e atractivă, dar după o vreme ajunge să te stoarcă de energie. Atunci când te simți prizonier printre betoane, o evadare la țară e soluția care te poate ajuta să îți reîncarci bateriile.  

Dacă te duci pe la pensiuni, riști să dai peste gazde nepricepute care îți cer mai mulți bani decât fac serviciile pe care ți le oferă. Dacă însă ai avea propria casă la țară, altfel ar sta lucrurile. Ritmul vieții simple, tradiționale, te va absorbi și vei uita mai repede de grijile orașului.   

Iată care sunt alte 3 motive pentru care chiar merită să îți cumperi o casă la țară:

  1.   Vei trăi mai sănătos

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Michigan a demonstrat că după câteva minute petrecute pe o stradă aglomerată, performanțele creierului tău scad. Prima afectată îți va fi memoria.   

Rezultatele unei alte cercetări indică faptul ca oamenii care văd de la geamul locuinței peisaje urbane din beton devin în timp mai violenți decât cei care deschid fereastra spre o grădina verde.

Nu îl ultimul rând, nenumărate măsurători și studii au demonstrat că aerul din oraș e mai poluat decât cel de la țară. Or, expunerea prelungită la noxe favorizează apariția astmului și a bolilor de inimă. Dacă nu-ți dorești să ai astfel de necazuri, o locuință la țara în care să te retragi ori de câte ori simți nevoia este exact ceea ce îți trebuie.

  1.   Te vei bucura în continuare de confort, dar la prețuri reduse

Dacă și tu te-ai numărat până acum printre cei care consideră că viața la țară nu e confortabilă, uite câteva argumente care ți-ar putea schimba părerea.

Câtă vreme casa pe care o cumperi e racordată la rețeaua de electricitate, îți poți recrea în ea tot confortul de la oraș. Spre exemplu, ar ajunge să montezi unul dintre aceste boilere electrice și vei avea apă caldă la orice ora din zi și din noapte. Chiar dacă prin sat n-ar trece nicio conductă de gaz, o butelie sau o plită electrică îți vor fi suficiente pentru gătit. Iar câteva stive de lemne pentru sobă sau un radiator îți vor ajunge ca să te încălzești ori de câte ori vii iarna la țară.  

Merită să știi și că mai multe studii ale Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) din România  au demonstrat ca în mediul rural un trai decent costă cu circa 20% mai puțin decât la oraș. În consecință, în perioadele petrecute la țara vei și economisi.

  1.             Vei aparține unei comunități

Oamenii de la țară sunt mult mai sociabili decât cei de la oraș. Vârstnicii, mai ales, continuă să salute pe toată lumea care trece pe uliță. În plus, indiferent în ce sat ai alege să îți cumperi casa, cu siguranță se vor găsi oameni care vor intra în vorbă cu tine imediat ce te văd.

Vorbește astăzi cu un om, mâine cu altul și în scurt timp sătenii vor ajunge să te cunoască și să te accepte în comunitatea lor. Iar odată ce se va  întâmpla asta, poți fi sigur că vei avea cui cere o mână de ajutor, atunci când te vei întoarce la casa de la țară.

În plus, dacă vreun hoț va îndrăzni să îți intre în casă, șansele să scape neprins sunt aproape nule. Ochii vecinilor care aud zgomote suspecte prin preajmă văd și înregistrează mai bine decât orice sistem de supraveghere hi-tech ți-ai putea instala.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply