Cele 3 îmbunătățiri futuriste care cresc valoarea de piață a casei tale

0

valoarea casei

Chiar dacă nu vrei să îți vinzi casa prea curând, este reconfortant să știi că ai putea oricând să obții pentru ea o sumă cu mult peste media pieței.

În momentul în care te muți în noua casă, cauți modalități prin care să îi sporești confortul, funcționalitatea și estetica. Un design coerent, piese de mobilier elegante, o curte amenajată ca la carte – toate acestea nu numai că îți fac casa mai frumoasă, însă îi și măresc valoarea de piață. Însă orice investiție trebuie bine gândită și evaluată în prealabil. Iată care sunt cele mai bune idei de îmbunătățiri care pot spori valoarea locuinței tale, o pot face mai sigură și mai frumoasă:

Metoda infailibilă pentru a evita spargerile

Casele mari și luxoase sunt cele pe care hoții pun cel mai des ochii. De aceea, instalarea unor măsuri de securitate trebuie să fie printre prioritățile tale. Pe lângă faptul că te vei simți mult mai în siguranță în locuința ta, casa ta va deveni o adevărată fortăreață, în care niciun intrus nu s-ar încumeta să intre.

Ideal este să începi de la intrarea în curte, unde poți alege dintr-o gamă variată de sisteme de automatizari pentru porti, care pe lângă confortul pe care ți-l oferă, pentru că le poți deschide fără să mai cobori din mașină, sunt o metodă excelentă pentru a-ți securiza locuința. Astfel, nu va mai trebui să îți faci griji nici când cei mici se joacă prin curte, pentru că ei nu vor putea să iasă în stradă fără ca tu să nu le deschizi poarta. Un astfel de sistem de securitate nu numai că îți face casa perfect sigură, dar orice cumpărător o va vedea drept o casă rezidențială valoroasă și îngrijită ca la carte.

Investiția în energie regenerabilă, eficientă pe termen lung

Pe măsură ce tot mai multe state sunt preocupate de reducerea emisiilor de carbon, se caută noi metode prin care să creăm energie regenerabilă, care să nu polueze și să fie mai eficientă și din punct de vedere al costurilor. Dacă vrei să fii cu un pas înaintea tuturor, dar și să faci o investiție care să îți scadă costurile pe termen lung, o soluție este să te interesezi de montarea panourilor solare. Acestea stochează energia razelor de soare și o folosește apoi pentru a alimenta electrocasnicele, a încălzi apa sau chiar locuința. Panourile solare sunt ideale pentru casele situate în zonele calde sau aride, unde lumina soarelui este mult mai puternică. O astfel de investiție îți va transforma locuința într-una futuristă, în pas cu tehnologia și, automat, mult mai scumpă decât o casă obișnuită.

Iluminarea inteligentă care îți redă buna dispoziție

Ultimul trend în amenajarea locuințelor este ca acestea să fie iluminate într-un mod care să îți influențeze pozitiv ritmul circadian – cel care dictează cât de rapid adormi, cum te odihnești, cât de greu te trezești dimineața. Supraexpunerea la lumina statică, acea lumină utilizată acum în aproape toate locuințele, ne dă peste cap ritmul circadian și încetinește secreția melatoninei (hormonul somnului). Sistemele de iluminat inteligent pot fi adaptate în funcție de ritmul fiecărui proprietar, astfel încât lumina din încăpere să se schimbe imperceptibil, în funcție de oră, însă suficient încât să îți insufle o stare de relaxare și somnolență. Așa vei reuși să adormi la ora la care ți-ai propus și să te trezești odihnit dimineața.

Aceste îmbunătățiri pe care ți le-am prezentat sunt foarte ușor de pus în practică și la noi în țară, astfel că nu va trebui să te complici cu comenzi în străinătate sau să cheltui mai mult decât e necesar. Ia însă în considerare că aceste investiții sunt unele de viitor, care își arată avantajele economice pe termen lung și îți pot transforma casa într-una desprinsă din filme.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: JR-stock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply