Cei mai frumosi arbori si arbusti ornamentali

0

Cei mai frumosi arbori si arbusti ornamentali (5) Arborii și arbuștii ornamentali înfloritori ne bucură ochii din primăvară până în toamnă, iar frumusețea speciilor care rămân tot timpul anului verzi poate fi admirată în lunile de iarnă. Arborii și arbuștii sunt o importantă resursă de polen și nectar și nu doar înfrumusețează grădina, ci încurajează vizitele unor păsări și insecte benefice. Dacă planficați cu atenție, grădina dumneavoastră poate arăta spectaculos în fiecare anotimp, împânzind-o cu arbori și arbuști ce produc flori frumoase și divers colorate. Printre cei mai frumoși arbori și arbuști cu flori se numără:

Cei mai frumosi arbori si arbusti ornamentali (2)1.     Cercis canadensis înflorește primăvara (aprilie-mai) și face flori roz deschis. Este o specie rustică și rezistă bine la ger, crește până la 10 metri înălțime, iar primăvara târziu produce frunze verzi, sub formă de inimă, cu lungimea de aproximativ 7-12 cm, acestea devenind galbene toamna, înainte să cadă. Este decorativ atât prin aspectul frunzelor cât și prin flori, se dezvoltă foarte bine atunci când este exemplar solitar.

Citeste si: Plantarea arbustilor fructiferi toamna

2.     Magnolia este un arbore elegant, apreciat pentru florile alb-crem  și pentru aspectul interesant al fructelor roșii în toamnă. Primăvara magnolia surprinde prin bogăția florală spectaculoasă, iar toamna fructele roșii creează contraste plăcute cu restul peisajului. Magnolia poate crește până la 3,5 metri și se dezvoltă bine în soluri afânate, permeabile și fertile.

3.     Cei mai frumosi arbori si arbusti ornamentali (4)Forsythia crește în general până la 3 metri, dar dacă are condiții optime poate ajunge și la 6 metri. Este denumit popular „ploaie de aur” datorită florilor frumoase pe care le face, intens colorate în galben. Forsythia este un vestitor al primăverii, și în general se spune că a venit primăvara cu adevărat atunci când acest arbust înflorește (martie-aprilie). Florile de Forsythia au o pereche de frunzulițe bazale și sunt opuse, simple.

4.     Hortensia paniculată face flori albe, în formă de con, care treptat devin maronii roșiatice spre toamnă. Hortensia poate crește până la 4-7 metri, dar dacă este tăiată mult anual, nu va atinge aceste înălțimi, fiind potrivită și pentru o grădină mică. În perioada de înflorire, acest arbust este este foarte apreciat datorită bogăției florilor cât și duratei lor. Hortensia preferă zonele cu puțină umbră, apă din abundență și se adaptează bine tuturor tipurilor de sol.

5.     Spirea este un arbust deseori plantat pentru a fixa solul, ce nu atinge 2 metri înălțime și care înflorește în mai-iunie cu flori albe sau roz. Spirea nu este un arbust pretențios, se dezvoltă bine în soluri drenate și se adaptează la orice fel de teren, iar în același timp este foarte rezistent la dăunători.

Citeste si: Aronia, arbustul minune

6.     Azaleea (rhododendron)  are o perioadă largă de înflorire(iarnă-primăvară) și o durată mare de menținere a florilor; acest arbust este o plantă folosită foarte mult pentru decorul interioarelor, adoră lumina, solurile acide și umiditatea ridicată. Azaleea face flori spectaculoase, culorate intens, de dimensiuni diferite, în funcție de varietatea speciei.

Cei mai frumosi arbori si arbusti ornamentali (3)7.     Arbuștii trandafiri au fost descoperiți în 1970 de David Austin. Arbuștii sunt o încrucișare între trandafirii clasici cu varietăți mai vechi de grădină sau cu alții hibrizi. Trandafirii sub formă de arbust combină forma și mirosul trandafirilor vechi cu rezistența, puterea și durata lungă a înfloririi la hibrizii mai recenți.

Un aspect esențial în amenajarea grădinii cu arbori și arbuști cu flori este să îi alegem în funcție de perioadele de înflorire și înfrunzire, astfel încât grădina să fie colorată și bogată în fiecare anotimp. Printre arbuștii care înfloresc primăvara, menționăm: Camelia, Forsythia, Liliacul, Calinul sau Weigela, pentru vară puteți alege Hortensia, Hibiscus, Scumpia, Ițea Virgină sau Leandru.

Citeste si: Catina de gradina

Dacă doriți să aveți grădina frumos colorată, relaxantă și plină de flori, vă recomandăm Caryopteris, Artaruln japonez, Enkiantus campanulatus sau Clethra.

Corylopsis pauciflora este un arbust care face flori galbene și mici, la finele iernii. Un alt arbust care face flori iarna este Hammamelis Vernalis, iar alegând una din opțiunile de mai sus cu siguranță că grădina dumneavoastră va fi plină de viață și culoare.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply