Ce trebuie sa stii despre mobila veche

0

Mobila veche este considerată cea care are cel puțin 20 de ani. Ideale, pentru valoarea şi frumuseţea lor sunt cele care depăşesc 40 de ani vârsta, aceasta fiind vârsta pieselor vintage. Aceste piese sunt realizate de cele mai multe ori manual, din lemn de foarte bună calitate, cu un design caracteristic, apartenența la o școală de design şi un stil inconfundabil. Cel mai des acestea sunt realizate din lemn de nuc, fag şi cireş.

small-table-960707_960_720Iata ce trebuie să știi despre mobila veche.

Frecventează locurile cu mobilă veche recuperată din străinătate, pentru că sunt șanse mari să găseşti piese interesante, foarte valorose. Mobila veritabilă, mobila veche de calitate este de regula destul de scumpă.

Este important ca aceste piese de mobilă veche să aibă cu structura de bază intactă, pentru că elementele de design adiționale pot fi ușor restaurate. Nu detaliile contează ci sănătatea lemnului.

Nu cauta mărci consacrate, ci piese care îţi atrag atenția. Acestea trebuie să fie bine lucrate.

Lemnul masiv este vizibil în orice piesă prin finisajul mai puțin lucios.

Nu te speria de zgârieturi, finisajul şi restaurarea este foarte ușor de făcut la un cost decent. Şi oricum investiţia merită.

Foloşeşte defectele remarcate ca bază pentru negociere și pentru reducerea prețului, dar cumpără doar ceea ce considerați că se potrivește decorului tău de acasă, sau piese cu adevarat remarcabile. Investiţia în mobilă veche este mereu una solidă care îşi menţine valoarea în timp şi chiar o sporeşte, daca piesele sunt bine întreţinute şi recondiţionate.

Acordă destinaţii noi unor piese de mobilă veche. De exemplu, o măsuță joasă ar putea fi o noptieră grozavă.

Dacă ai ocazia să găseşti seturi de produse nu ezita să le cumperi. De regulă sunt mai scumpe, dar cu atât mai preţioase şi oricum seturile sunt greu de găsit.

Mobila veche are în spatele ei poveşti şi o întreagă istorie. Dacă o poţi afla caută confirmări şi documente vechi care să ateste vechimea pieselor. Documentele, mobila incripţionată şi piesele datate sunt cu mult mai valoroase decât cele anomime.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply