Ce trebuie să faci chiar acum în casa ta ca să ai cele mai mici facturi la întreținere întreg anul

0

amenajari interioareCosturile facturilor tale lunare ar putea fi mult mai mici, dacă faci niște investiții inteligente. Înlocuind câteva lucruri cheie vei da și un aspect de nou casei tale și îți vei amortiza cheltuielile în scurt timp, pentru că vei face în fiecare lună economii la energie.

Mai mult decât atât, această perioadă din an este cea mai prielnică pentru a face mici renovări în casă, mai ales că și prețurile sunt mai avantajoase acum. Te vei convinge doar aruncând un ochi printre aceste produse pentru amenajări interioare. Ele te vor ajuta să ai parte de o casă modernă, dar și eficientă energetic.

Iată care sunt cele mai inteligente investiții pe care le poți face acum în casa ta:

Înlocuiește gresia cu parchetul

Parchetul este mai călduros și arată mult mai bine decât gresia. Dacă în baie nu poți renunța la gresie, în restul camerelor ia în calcul parchetul. Este un material care va aduce un plus de eleganță în casa ta și vei avea parte de o mulțime de beneficii din punct de vedere economic, mai ales pe timpul iernii.

Modelele de parchet pe care le găsești în prezent în magazinele de specialitate au o durabilitate crescută și sunt rezistente chiar și la trafic intens sau la diverse pete. Îl poți monta fără griji în bucătărie sau în holul de la intrare. Diferența o vei simți în propriul buzunar.

Schimbă ușa de la intrarea în casă și pe cele de la balcoane

O ușă de calitate slabă favorizează pierderile de căldură, motiv pentru care este imperativ să o înlocuiești, dacă simți că este o sursă de aer rece în casă. Alege o ușă rezistentă, metalică, ce nu va permite căldurii să se piardă.

În cazul ușilor care dau spre balcoane, trebuie să fii la fel de atent. Vei vedea că înlocuirea lor îți va fi de mare ajutor atât iarna, cât și vara, fiind foarte importante când vine vorba despre menținerea unei temperaturi cât mai plăcute în casă.

Acordă atenție sporită ferestrelor

Când vine vorba despre eficiența energetică, ferestrele joacă un rol esențial. Prin ele se pierde foarte multă căldură pe timpul iernii și tot ele sunt și cele care favorizează creșterea temperaturilor din casă în timpul verii. Cu alte cuvinte, ferestrele de slabă calitate te vor forța să ții mai multă vreme aerul condiționat pornit în timpul zilelor caniculare și caloriferele la maximum iarna.

Schimbarea ferestrelor vechi cu unele de tip „four seasons“ se va simți imediat în temperatura din casă și în costul facturilor lunare.

E vremea să schimbi caloriferele vechi

Caloriferele vechi se numără printre lucrurile care provoacă cele mai multe cheltuieli inutile într-o casă. Dacă simți că facturile tale la încălzire sunt cam piperate și că ele nu se reflectă în temperatura din casă, principala cauză ar putea fi un calorifer care nu mai funcționează așa cum ar trebui. Discută cu un specialist și ia în considerare înlocuirea vechiului calorifer.

Când vine vorba despre materiale ai de ales între fontă, aluminiu sau oțel. Cele din fontă sunt modelele mai vechi pe care cu toții le-am avut în casă în trecut. Foarte grele și mai puțin atrăgătoare din punct de vedere estetic, ele reușesc să se mențină calde mult după ce căldura a fost oprită din centrală. În prezent, însă, caloriferele de oțel au devenit varianta cea mai avantajosă din toate punctele de vedere, în strânsă luptă cu cele din aluminiu.

Montează-ți centrală proprie

Este momentul perfect pentru a-ți monta o centrală proprie. Cheltuiala se va amortiza în scurt timp și vei vedea avantaje economice atât pe timpul verii – la apa caldă – cât și pe timpul iernii – la încălzire și apă.

Gazul este încă foarte ieftin, iar independența totală în ceea ce privește căldura și apa caldă îți garantează un confort crescut. Nu este nicidecum atât de scump pe cât crezi să achiziționezi o centrală și să o montezi în locuința ta, îți vei amortiza cheltuiala în scurt timp, așa că nu îți va mai rămâne decât să te bucuri de economiile pe care le vei face lunar.

Ce părere ai despre propunerile noastre? Ce alte lucruri crezi că ajută la scăderea costurilor lunare pentru întreținere?

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply