Ce plante cu flori alegi pentru casa ta

1

Ce plante cu flori alegi pentru casa ta? Asta pentru ca o casa unde nu sunt plante si flori este o casa pustie. Am facut o lista cu cateva tipuri de plante cu flori  binevenite in casa ta. Florile sunt elementul de decor care se potrivesc oricarui sezon, care stau bine in vaza sau in ghiveci si care iti schimba complet atmosfera. Le poti tine in vaze, dar cel mai bine se simt in ghivece, evident daca se preteaza pentru a fi tinute in aceste conditii.

Trandafirii. Nu exista o floare mai frumoasa decat trandafirul. Aceasta are marea calitate de a se preta pentru orice perioada din an fie ca este vara sau iarna. Trandafirul rosu este la fel de bine o floare de vara, dar si una care sa-ti impodobeasca casa in orice perioada din an pentru ca ii poti gasi oricand. Un truc ca sa-i ajuti sa reziste mai mult este sa le tai coditele oblic si sa adaugi o pastila de aspirina in apa din vaza. O alta solutie este sa le scufunzi coditele in apa foarte fierbinte (dar nu clocotita) pentru cateva minute.

Trandafirii cu flori pitici in ghiveci sunt si ei o solutie excelenta pentru casa. Relativ pretentiosi  la mediul inchis din casa, trandafirii pitici pot sta foarte bine in cel mai luminos loc din casa. Au nevoie de aer proaspat si ingrasamainte pentru a rezista. In casa trandafirii pitici in ghiveci, daca au conditii bune pot sta si mai bine de un an si pot sa infloreasca in repetate randuri.

Orhideele. Aceste plante cu flori de apartament care iti inveselesc casa pot sa stea forta bine in glastra, dar se preteaza si pentru ghiveci. In plus sunt una din florile care sta foarte bine in dormitor. Orhideea este floarea care semnifica norocul si eleganta si se spune ca aduc bogatia.

Orhideele sunt, probabil, cele mai indragite plante de apartament, argumentele in acest sens fiind numeroase: sunt flori exotice, foarte frumoase, rafinate, cu un parfum puternic, care difera de la specie la specie. Mai mult decat atat, orhideele sunt asociate cu ideea de opulenta si elitism, in trecut doar persoanele cu stare materiala foarte buna avand access la astfel de plante. Astazi, ingrijirea orhideelor in ghiveci se face mult mai usor, chiar daca plantele sunt destul de sensibile, ele supravietuind mai multi ani in acest mediu daca li se acorda atentia necesara. In primul rand, multe din orhideele crescute in apartament au nevoie de un pamant care sa aiba in compozitia sa un amestec de scoarta de copac, lemn de feriga, pluta, turba, carbune si nisip.

Crinul. Pe langa faptul ca adauga frumusete in gradina ca plante cu flori de efect, crinii au fost considerati importanti in contextul cultural si literar. Florile simbolizeaza puritatea si, in functie de culoarea lor, au diferite semnificatii. Cumpara-ti un crin galben, o floare care simbolizeaza veselia. Cu singuranta ca vei deveni mult mai bucuroasa. Crinii se preteaza pentru ghiveci si te poti bucura de frumusetea lor mai multa vreme. Unele soiuri de crin pot fi fortate sa infloreasca chiar si in timpul iernii.

Violeta africana. Saintpaulia sau violeta africana este una din cele mai populare plante cu flori de apartament. Violeta africana este înflorită, dacă este îngrijită cum trebuie, de la 1 ianuarie, până la 31 decembrie. Iti spunem cateva amanunte despre cum se îngrijește violeta africană, asftel încât să te poți bucura de aceasta plantă în casă, în gradină, pe terasă.

Bromelia. Pentru ca se simte foarte bine la temperaturi care sa nu coboare sub 15 grade, pentru ca nu le plac variatiile bruste de temperatura si pentru ca au nevoie de cineva care sa le aduca mereu apa, bromelia este una din cele mai bune solutii. In plus planta este foarte decorativa si capteaza privirile. Sunt peste 1500 de specii de bromelia, cele mai multe originare din America Centrala si de Sud. Au nevoie de o temperatura confortabila medie de 22-27 de grade si umiditate. Bromelia din regiunea subtropicala este cea care se adapteaza cel mai usor in apartament.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Florile mele preferate pentru apartament sunt orhideele, am peste 10 ghivece de orhideele.

Leave A Reply