Ce inseamna simplitatea pentru decoratiuni interioare. Trucuri de la specialiști

0

Se spune că frumusețea este simplă. Ce înseamnă însă simplitatea pentru decorațiuni interioare și cum poate fi amenajat un decor simplu în casă?

simplitatea pentru decorațiunile interioare

Simplitatea este o provocare maximă pentru că a fi simplu este extrem de complicat. Simplitatea este monotonă, iar un decor în casă organizat în linii simple cu bună știință trebuie să fie confortabil și plăcut, pentru că în caz contrat imaginea o să fie aceea a unei camere goale sau a uneia care se află veșnic în curs de amenajare.

Citește: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

Simplitatea pentru decorațiuni interioare are reguli și deși pare o chestiune … simplă, este o treabă foarte complicată.

Una din reguli este aceea a funcționalității. Simplitatea pentru decorațiunile interioare nu exclude confortul așa că piesele de mobilier care definesc un spațiu rămân obligatorii chiar și pentru camerele foarte simple.

Diversitatea este cealaltă față de care este nevoie și care definește simplitatea pentru decorațiunile interioare. Cu alte cuvinte un decor foarte simplu pemite asocieri de piese de mobilier din diferite stiluri. Diversitatea este aceea care poate umple golul lăsat de un decor simplu.

Simplitatea pentru decorațiuni interioare nu inseamnă un decor  minimalist, acesta având alte regului. Un decor simplu și limitat la strictul necesar este extrem de practic pentru casele în care locuiești temporar, pentru casele de vacantă, dar și pentru casele permenente dacă preferi un decor aerisit și fără piese de mobilier inutile.

Citește și: Strictul necesar si doua camere de vis

Chiar dacă decorul este simplu, el nu trebuie să fie lipsit de eleganță și strălucire. Și una și alta din aceste componente vin din alegerea pieselor de mobilier și a detaliilor. Covorul, pedelele sunt necesare chiar și pentru un decor simplu și au darul de a face ambientul rotund și integrat.

Există riscul ca din dorința de aborda simplitatea în decorațiunile interioare să cazi în păcatul monotoniei și al unui ansamblu care să pare neterminat. Aici intervin tablourile, detaliile de decor personale care fac camera caldă, primitoare și intimă în ciuda unui spațiu decorat cu strictul necesar.

Monotonia cromatică, o paletă de culori apropiată, eventual reducerea la minimum a accentelor de culoare crează un spațiu personal simplu. Simplitatea pentru decorațiuni interioare este completată de o bună iluminare și de calitatea bună și foarte bună a pieselor de mobilier folosite. Un astfel de stil de amenajare pemite combinarea între piese vechi (în foarte bună stare, eventual recondiționate) cu piese de mobilier ultra-moderne.

Citește și: Stilul boem

Una din calitățile unei amenajări simple (dar nu simpliste), este aceea ca se poate modifica, adapta și transforma în funcție de nevoile și stilul celor care folosesc un spațiu decorat astfel.

Profesionistii in decoratiuni interioare nu sunt de acord cu trucurile, dar cu toate acestea tot ei sunt cei care spun ca acestea sunt de mare efect daca sunt corect aplicate. Am gast cateva sfaturi si am ales 5 trucuri in decoratiuni interioare care functioneaza perfect.

Un pat mai mare. Acesta este primul truc care schimba complet dormitorul. Nu exista dormitor in care sa nu incapa un pat mare. Mai bine scoti mobila si lasi numai patul. Asa spun specialistii! Un pat mare face o camera sa para mai mare. Trebuie, totusi sa gasesti un echilibru intre dimensiune camerei si cea a patului.

decoratiuni interioare

Zugraveala inchisa la culoare. Acesta este unul din trucurile in decoratiuni interioare cel mai controversat. Exista ideea ca un perete negru micsoreaza spatiul, cand in fapt se intampla exact pe dos. Daca iti planifici sa decorezi o camera mica ia in calcul si culori inchise la culoare nu doar alb sau alte culori pastelate.

amenajare interioara moderna

Amestecul de stiluri. Acesta este un truc foarte bun in decoratiuni interioare, este reconfortant si o idee foarte buna mai ales daca vrei sa faci o camera moderna si eleganta, mentinand in acelasi timp o atmosfera confortabila.

Adauga accente clasice si de epoca intr-un decor modern. Merge de fiecare data.

Citeste si: Cum iti decorezi dormitorul in stil japonez

Lampi de supradimensionate. Aceasta este o solutie care da un aspect impunator mentinand in acelasi timp confortul. Ca truc in decoratiuni interioare, lampile supradimensionate dau un efect dramatic si o stare de spirit romantica si primitoare.

plante pentru interior

Plante mari. Acesta este un truc pe care il folosesc toti specialistii in decoratiuni interioare. Este una din cele mai bune metode pentru a umple un spatiu gol si a da armonie, unitate si echilibru spatiului. In plus plantele sunt foarte versatile si arata bine in orice fel de decor.

Citeste si: Frumoasă ca un trandafir. Beneficiile rozelor pentru frumusețe

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply