Ce îmbunătățiri poți face în casă când ai un buget redus

0

Cu toții am vrea să ne înnoim casa mai des și să înlocuim obiectele uzate, dar adesea bugetul nu ne permite o astfel de cheltuială.

casa-innoita

Punând în aplicare câteva trucruri poți, însă, să ai o casă ca nouă fără schimbări capitale sau scumpe. Iată ce ai de făcut pentru a-ți împrospăta decorul din casă:

Un aspect modern și fermecător de la primul pas

Adesea lăsate pe planul secund, podelele au un impact foarte mare asupra felului în care arată o cameră. În plus, aspectul lor are un impact important asupra atmosferei din casă. Ai observat că atunci când intri într-o casă din care lipsesc covoarele, parcă simți atmosfera mai sobră și lipsită de acea căldură familială?

Este limpede că un covor bine ales are puterea de a schimba radical felul în care arată o cameră și asta fără o cheltuială exorbitantă. Încă nu ești convins? Aruncă numai o privire printre aceste covoare și vei vedea că poți avea o casă elegantă și reinventată chiar și cu un buget redus. După cum ai observat, modelele acelea au potențialul de a-ți transforma casa în una ruptă din filme sau din revistele de design interior.

Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este faptul că ne aflăm în pragul sezonului răcoros, iar un covor va fi o alegere mai confortabilă. Cu siguranță nu vrei ca dimineața să te dai jos din pat și să pășești pe parchetul rece.

bucatarie

Modificări pe care le poți face cu ușurință în bucătărie

Nu e nevoie să schimbi gresia și toată mobila pentru a crea un aspect ca de nou în bucătărie. Poți apela la câteva trucuri vizuale. Identifică zonele problematice și rezolvă-le pe acelea.

Lipsesc mai multe mânere de la dulapuri? Înlocuiește-le pe toate. Va presupune o cheltuială mică, însă vei avea la final o bucătărie cu un aspect îngrijit. Chiuveta veche și-a pierdut strălucirea și niciun detergent nu o mai poate readuce la gloria din urmă cu câțiva ani? Înlocuiește-o cu una nouă. Există o mulțime de modele ieftine, dar de calitate, și pe care le poți monta de unul singur.

Problema cu bucătăria ta este spațiul? Atunci poți să apelezi la câteva trucuri la îndemână pentru a obține mai mult loc. Instalează o bară cu cârlige pentru accesoriile din bucătărie. Pe ea poți atârna căni, dar și un recipient pentru tacâmuri, sau diverse ustensile pentru gătit. Dacă vrei să nu mai vezi picurătorul de vase plin ochi, o soluție o reprezintă instalarea unui picurător în dulapul de deasupra chiuvetei. Nu ai nevoie decât de suportul de vase și de tava de scurgere (le poți cumpăra din magazinele de bricolaj), iar pentru montarea lor vei avea nevoie doar de puțină îndemânare, nimic mai mult.

living

Cum să transformi livingul

Dacă livingul tău nu ți se mai pare la fel de fermecător și nu consideri suficientă schimbarea covorului pentru a-i împrospăta aspectul, ia în considerare și schimbarea draperiilor și a corpurilor de iluminat.

Mai mult decât atât, poți să folosești autocolante special concepute pentru mobilă pentru a masca eventualele pete de pe măsuța de cafea și pentru a o face să pară nou-nouță. Același lucru îl poți face pentru sertarele sau ușile de dulap de la mobilă.

În cazul în care fotoliile tale din sufragerie sunt foarte uzate și deja scârție din toate încheieturile atunci când se așază cineva pe ele poți să renunți definitiv la ele. Înlocuiește-le cu unele sac sau pară, foarte moderne și comode, dar și ieftine în același timp.

dormitor

Un truc simplu pentru a schimba decorul dormitorului

Dormitorul este locul tău de refugiu. Este camera în care îți încarci bateriile și în care îți regăsești echilibrul în zilele în care parcă nimic nu merge bine. Uneori, însă, parcă nici aici nu îți mai găsești inspirația. O soluție la îndemână pentru a da un aer de nou dormitorului este să schimbi cuvertura de la pat. Este obiectul cel mai mare din cameră și cel pe care îți cad ochii imediat ce ajungi acolo, așa că la aspectul lui trebuie să lucrezi prima dată. Poți lua în calcul și retapițarea lui.

Când vine vorba despre decorul pereților, poți apela la fotografii de familie, pe care să le pui unele lângă altele pe un perete, sau la un fototapet. Sunt soluții prietenoase din punct de vedere al bugetului necesar și sunt moficări pe care le poți face singur, fără să apelezi la zugravi sau alți meșteri.

 

Sursa foto: Shutterstock, Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply