Ce culoare are covorul tau? E in acord cu restul mobilierului?

0

Ce culoare are covorul tău din living? Dar cel din dormitor? Sunt în acord cu restul pieselor de mobilier? Îmbunătățesc imaginea camerelor sau, din contră, o afectează?

culoare are covorul

Culoarea covorului are capacitatea de a schimba complet atmosfera dintr-o cameră. Doar alegera culorii potrivite poate schimba complet aerul din casă, iar dacă ai găsit culoarea potrivită vei avea o cameră plăcută, confortabilă și eleganta. Pentru a atinge această perfecțiune ține cont de câteva reguli simple atunci când alegi covorul în general dar și, în particular, ce culoare are covorul.

În camerele de dimensiuni mici sau în camerele întunecoase alege covoare în culori pastelate, delicate. În schimb, dacă camera e mare, luminoasă, un covor închis la culoare va crea un contrast plăcut.

Ce culoare are covorul depinde esențial de culoarea podelelor. Este preferabil să existe un contrast între podea si covor. Dacă ai parchet de culoare închisă (mahon, wenge) alege un covor în culori deschise. Dimpotrivă, pe o podea deschisă la culoare covoarele în nuanțe profunde (visiniu, bleumarin) arată spectaculos și sunt cea mai bună alegere.

Și culoarea pereților contează la alegerea culorii perfecte pentru covor. În decorațiunile înterioare se spune că alegerea culorii pereților dintr-o cameră se face în funcție de elementele din cameră care nu se pot schimba și de piesele de mobilier care deja există. O cameră zugrăvită în culori pale va avea nevoie de un covor în nuanțe intense care să stabilească clar centrul de greutate al încăperii. Dar dacă încăperea este întunecoasă, alege un covor în culori luminoase, indiferent de culoarea pereților și a podelelor. Reversul este și el valabil. O cameră luminoasă trebuie domolită, iar lumina ținută sub control, motiv pentru care culoarea covorului trebuie să fie puternică, dar numai dacă podeaua este deschisă la culoare. Nu pune niciodată un covor închis la culoare peste o podea intunecată, dar nici invers, nu așeza niciodată un covor deschis la culoare pe podele în nuante pale.

culoare are covorul

Culoarea covorului este detaliul care aduce echilibru, adaugă unde este prea puțin și atenuează unde este prea mult.

Una dintre cele mai bune soluții sunt covoarele cu model. Acestea pot să fie formula perfectă, atunci când cu un covor într-0 singură culoare nu găsești formula ideală. Și în cazul unui covor cu model, principiul echilibrului trebuie să funcționeze. Culoarea dominanță trebuie să fie cea în acord cu lumina din cameră, iar culoarea de accent a covorului să echilibreze culoarea podelelor și a pereților.

Ține cont și de faptul că un covor cu imprimeuri în stil persan dau o eleganță clasică, dar locuințele decorate într-un stil modern, minimalist, au nevoie de covoare cât mai simple, într-o singură culoare sau cu modele geometrice, abstacte.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply