Ce alegi pentru puțină umbră? II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
Pentru montarea la exteriorul clădirii avem:
• Obloane. Cele din lemn sunt folosite de foarte multă vreme, dau un farmec aparte și protejează destul de bine de vânt, viscol și soare. Dar găsești și obloane din aluminiu cu deschidere batantă sau culisantă, cu lamele orientabile, fixe sau lambriu, vopsite în diverse culori sau imitație lemn.
• Rulouri, storuri din lemn (primele apărute), PVC, aluminiu cu izolație din spumă poliuretanică (cele mai moderne), cu casetă, care au sistem de ghidaj pe margine, ceea ce le face robuste, rezistente la vânt și potrivite pentru deschideri mai mari. Există și rulouri textile pentru exterior, fiind fabricate din pânză (culori diverse) foarte rezistentă. Acționarea se poate face mecanic sau electric, inclusiv prin telecomandă.
• Jaluzele exterioare similare storurilor de exterior, de care se diferențiază prin lipsa bordurii laterale a lamelor, rezultând un aspect mai sofisticat.
• Parasolare, structuri lamelare de cele mai multe ori metalice, dar pot fi din beton armat sau lemn, prinse de construcție și concepute să creeze umbră asupra fațadelor. Caracterizează arhitectura modernă. Unele sunt fixe, pe când la altele se poate modifica poziția lamelelor (fiind acționate mecanic sau electric) pentru a regla cantitatea de lumină ce ajunge la clădire.
www.pixabay.com
• Copertine fixe sau mobile. Sunt foarte decorative și practice, atât pentru ferestre, cât și pentru balcoane, terase. Sistemele de umbrire amplasate la exteriorul clădirii sunt mai indicate, dacă pe lângă protecție solară și respectarea intimității, îți mai dorești izolare termică și fonică suplimentară plus protecție antiefracție. Rulourile exterioare din aluminiu, cu spumă poliuretanică, garantate și 15 ani, par o bună alegere. Cântarește bine toate ofertele, informează-te
cât mai temeinic înainte de achiziție și cumpără produse de calitate, de la mărci cunoscute și furnizori serioși care să îți asigure efectiv garanția și service-ul din acte. Indiferent că vrei sisteme de umbrire pentru interior sau pentru exterior, optează pentru cele automate care pot fi integrate în sistemele de management al clădirilor și deci acționate automat, în funcție de anumiți parametri setați, gen perioada a zilei, cantitate de lumină. Verifică atent măsurătorile înainte de orice comandă. Succes!
Text: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply