Ce ai nevoie sa organizezi o petrecere la tine acasa

0

Ce ai nevoie sa organizezi o petrecere la tine acasa (1)Organizarea unei petreceri acasă poate fi o provocare, dar cu puțină atenție și creativitate, poți trece cu brio testul pentru a fi o gazdă perfectă. Există numeroase aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când organizezi o petrecere acasă, iar noi îți oferim câteva trucuri pentru a-ți ușura munca!

Citeste si: Ce mobila de gradina alegi si de ce

•Stabilește meniul cu câteva zile înainte, ca să ai timp să faci cumpărături și bazează-te pe feluri de mâncare simple și rapide, pe care le-ai mai preparat și pe care le poți adapta în funcție de numărul de invitați. Nu face experimente culinare la un asemenea eveniment, deoarece te vei alege doar cu un stres suplimentar.

•În cazul în care ai planificat petrecerea pe terasă sau în grădină, fii flexibil și gândește-te la un plan pentru cazul în care vremea se schimbă și plouă sau când apar invitați în plus (câteva scaune și tacâmuri în plus).

Ce ai nevoie sa organizezi o petrecere la tine acasa (3)Citeste si: Petrecere de vara in gradina

•Muzica este de cele mai multe ori sufletul petrecerii, așa că ai grijă ca muzica să fie diversificată, pe placul tuturor.

•Fii atent la detalii! Luminile de asemenea sunt importante, și pentru un aer intim folosește lumânări, așezate în diverse suporturi/felinare, pe care le poți chiar și improviza (borcane, cutii de conserve, scrumiere, etc.).

•Fă-le invitaților o surpriză și pregătește niște băuturi ieșite din comun, pe care le poți servi într-un mod autentic: în borcane sau pahare cu forme nonconformiste, cu paie colorate și felii de fructe pe margine.

•Florile sunt un alt aspect important al unei petreceri, deoarece detaliile mici sunt cele care întregesc peisajul. Nu ai nevoie de prea multe vaze, deoarece poți plasa florile în recipiente improvizate: ceainice, carafe, pahare, ghivece.

Ce ai nevoie sa organizezi o petrecere la tine acasa (2)Citeste si: Proiecte de case de vacanta. Pretul ideal

•În cazul în care nu îți dorești să pierzi timp spălând vase poți opta pentru farfurii și tacâmuri de unică folosință, dar ele sunt cu mult mai puțin elegante decât cele din porțelan. Pentru prezentarea felurilor de mâncare se poate din nou improviza: folosește suporturi cât mai inedite, cum ar fi tocătoare din lemn, hârtii pentru brioșe, recipiente din sticlă, etc.

•Evitați să porniți televizorul și să inițiați discuții despre politică, religie sau sporturi. Subiectele controversate nu își au locul în mijlocul unei petreceri, unde se presupune ca toată lumea ar trebui să se simtă bine.

•Pregătește surprize pentru momentele importante ale serii, care să marcheze ce sărbătoriți: momentul tortului, artificii, animatori, etc.

•Oferă-le invitaților tăi câteva alternative de divertisment, cum ar fi karaoke, jocuri de cărți, jocuri ce se pot juca în formule de mai multe persoane, etc. Acestea vor sparge gheața în cazul în care unii invitați nu se cunosc, și vor încălzi atmosfera.

•Puteți să îi implicați și pe invitați în pregătirea petrecerii, astfel încât fiecare poate aduce un preparat pe care știe să îl pregătească foarte bine, iar unii invitați pot ajuta la prepararea băuturilor.

•Încearcă să ai o structură omogenă a invitaților, persoane singure-implicate într-o relație-cupluri căsătorite, pe vârste, cu copii sau fără, femei-bărbați, etc.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply