Castane şi struguri, fructe de sezon

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Sonia Miclescu, Bucureşti
Stimată redacţie,
Împărtăşesc şi eu câteva reţete pe care le-am învăţat de la bunica şi pe care mama şi mătuşile mele le-au folosit pentru ele şi familiile lor.
Vă trimit reţete cu două fructe de sezon. Castanele sunt minunate pentru sănătate, pentru ficat şi vezica biliară. Le folosiţi aşa: 3 linguri de miez de castane pasate se amestecă uşor cu 100 g miere. Dimineaţa luaţi câte o linguriţă din acest amestec cu puţină apă. Îl păstraţi în frigider şi consumaţi timp de 3 săptămâni. Faceţi pauză o săptămână şi repetaţi tratamentul.
Piureul de castane ajută la tratarea afecţiunilor cardiovasculare, renale şi a hemoroizilor. Tot de sezon sunt şi strugurii, ce pot preveni afecţiunile cardiovasculare ca accidentele vasculare cerebrale, reduc riscul de infarct, previn blocajul pe artere şi reduc nivelul colesterolului rău. Se face o cură de struguri de 2-3 săptămâni sau o zi-două pe săptămână se consumă numai struguri.
Strugurii încetinesc procesul de scădere a acuităţii vizuale, stimulează imunitatea, previn şi încetinesc degradarea ţesuturilor cerebrale (maladia Alzeimer) şi contribuie la combaterea stărilor depresive. Sunt indicaţi în tulburări digestive, infecţii virale. Strugurii mai prezintă şi un puternic laxativ.
Folosiţi cu multă încredere aceste remedii! Multă sănătate vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply