Casa tamplarului. O casa in continua transformare

0

Ne recunoastem pacatul ca tragem cu ochiul prin casele altora. Asa am ajuns si in casa tamplarului. Pe el il cheama Frederick, pe nevasta lui Lina, locuiesc in Suedia, s-au nascut in Norvegia si au o casa minunata in care cele mai multe din piesele de mobilier sunt din lemn si sunt facute de Frederick – tamplarul, motiv pentru care asa se si numeste: casa tamplarului.

casa tamplarului (2)Citeste si: Mesele pentru sufragerie. Idei si sfaturi

Casa tamplarului este intr-o continua transformare. Mereu este ceva de adaugat, de schimbat, de completat sau de refacut. Rezultatul a fost o casa clasica, cu doua etaje, cu fatada din lemn rosu.

Citeste si: Casa Rozelor

Casa tamplarului este simpla, dar moderna, cu multe rafinamente mici, iar lemnul este, cum altfel, prima alegere. Frederick lucreaza ca specialist in constructii dupa ce in Norvegia, unde s-a nascut, a fost desinger. Ii place sa mestereasca si asta face toata vara.

Citeste si: Mobila rustica intr-o casa moderna

Cele mai multe din piesele de mobilier din casa tamplarului sunt facute de el, tot el a reconditionat si soba de fonta, si dusumelele, tot el a montat lemnul care imbraca holul, si tot el a facut si un balcon pentru casa, unde i-a facut un mic birou sotiei.

casa tamplarului (3)Citeste si: Reconditionarea scaunelor vechi

Casa tamplarului este o casa cameleon, spune Frederick. Acesta, mai in gluma, mai in serios, spune ca prietenii cand vin in vizita nu mai recunosc locul pentru ca aceasta casa este intr-o continua transformare.

De ce sta intr-o casa pe care si-o construieste si o amenajeaza cu propriile lui maini, cand ar fi putut avea totul gata, pe alese? “Pentru ca aceasta casa este o investitie de capital sufletesc. Este casa in care ne simtim bine, in care copilul nostru creste. Si casa este in oarecare masura tot copilul nostru. Primul copil!”, spune Frederick.

Mai multe imagini din casa tamplarului poti vedea aici.

Sursa: tidningenlantliv.se

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply