Paleti de lemn si o revolutie in amenajarile interioare

0

Ai niste paleti de lemn? Nu-i arunca. Sunt materia prima pentru o adevarata revolutie in amenajarile interioare. Exista o multime de modalitati in care cativa paleti de lemn pot sa devina nu doar foarte utili, dar si originale obiecte de mobilier. Iata cateva idei, pentru realizarea carora ai nevoie de vreo 2-4 paleti de lemn.

paleti de lemn

O masa pentru exterior si o masuta pentru living. Pentru ambele realizari ai nevoie de doi paleti de lemn. Ideea este comuna: suprapunerea acestora. Pentru masa de exterior foloseste un lac protector.

Pentru masa din living, adagua roti, slefuieste bine si vopseste paletii in ton cu decorul general al camerei.

O solutie excelenta este sa acoperi suprafata cu o placa de sticla groasa. Ansamblul capata un aspect original.

paleti de lemn

O masa de lucru pentru camera copilului. Tehnica este simpla. Poti sa folosesti unul sau doi paleti de lemn, carora le atasezi picioare. Spatiile libere devin loc de depozitare. Slefuirea atenta si lacuirea sunt obligatorii.

Citeste si: Idei fabuloase pentru mobila veche

Masa de bucatarie. Acesta este un mod excelent in care 4 sau 6 paleti de lemn pot capata o noua viata. Picioarele mesei sunt formate din cate un palet. Trebuie vopsiti bine, dupa ce sunt slefuiti cu atentie. Pastreaza insa aerul rustic pe care acestia il au, pentru ca face parte din farmecul lor.

paleti de lemn

Canapea din paleti de lemn cu spatiu de stocare incorporat.

Acesta este un proiect mai elaborat, care cere 6 paleti de lemn.

Trebuie vopsiti si acoperiti cu perne capitonate. Baza facuta din doi niveluri de paleti, ramane un spatiu de depozitare foarte util pentru tot felul de lucruri, de la carti si reviste, pana la CD-uri si maruntisuri in cutii. Vezi mai multe fotografii aici.

Citeste si: Mansardă şi casă de vacanţă

paleti de lemn

Rafturi si suport de biciclete. Datorita structurii lor, paletii de lemn pot fi usor utilizati pentru a crea rafturi, fara sa fie nevoie de prea multe modificari.

Fixeaza paletii in lungul peretelui,  apoi aseaza rafturi. Vopseste-i intr-o culoare vibranta, si ai un spatiu generos pentru carti. Structura poate sa fie utilizata si ca un suport de biciclete.

Paletii pot sa fie foarte bine ansamblul dintr-un spatiu de birouri, dar pot face structura rigida a paturilor din camera copiilor si suport pentru flori sau fotografii de familie.

Imaginatie si paleti de lemn sa avem!

Sursa: Homedit

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply