Casa în care a locuit Eric Clapton, scoasă la vânzare

0

Unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai tuturor timpurilor, Eric Clapton deţine o serie de proprietăţi pe măsura talentului şi averii sale. Casa din Los Angeles, unde a locuit până în 2004, a fost scoasă de curând la vânzare pentru suma impresionantă de 4,75 milioane de dolari.

 

Prima chitară acustică

Prima chitară acustică a primit-o la vârsta de 13 ani, era un model Hoyer, produs în Germania, dar pe care cu greu reușea să îl controleze. Așa că și-a pierdut repede interesul pentru chitară. Abia la doi ani distanță a reluat practica, de data aceasta studiind serios, ore întregi, axându-se în special pe zona muzicii blues, care îl interesa în mod particular. Asculta casete cu muzică, le derula și repeta până când sunetul îi ieșea exact ca pe bandă. La 16 ani era deja destul de cunoscut și ajunsese să cânte R&B alături de prima sa trupă din Londra: The Roosters. La câțiva ani distanță, a cunoscut și ceea ce numim succes, alături de colegii de la Yardbirds, cu care a făcut turul Angliei.

Mobilier de design

Casa din Venice poartă semnătura celebrului arhitect de origine japoneză Arata Isosaki și, alături de Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, este singura clădire proiectată de acesta în America. Mobilierul de la interior este proiectat de un alt nume celebru: designerul Klaus Rinke. Imobilul are mai multe avantaje. Nu doar că se află într-o zonă rezidențială înțesată de baruri, restaurante și galerii de artă, dar este și la o aruncătură de băț de ocean. Interiorul este inundat de lumină naturală, iar primul nivel comunică direct cu parterul, fiind deschis. Eric Clapton a achiziționat acest imobil în anul 1990 și a locuit aici până în 2004.

Casa, acum scoasă la vânzare

Imobilul a fost construit în 1986, inițial pentru colecționara de artă Teresa Bjornson. Acesta are două dormitoare mari separate, cu vedere directă spre ocean, și un alt dormitor inclus într-un loft (din care face parte și livingul cu canapele), două băi, o bucătărie echipată cu electrocasnice de ultimă generație, o zonă de luat masa la care încap zece persoane, un birou, o parcare pentru patru mașini și o terasă. Artistul a locuit aici încă din anii ’90, iar ulterior, în 2004, i-a vândut-o actorului Stephen Meadows. Acum imobilul este iar pe piață, iar suma cu care poate fi cumpărat (4,75 milioane de dolari) nu poate să ne facă decât să visăm la o casă cu terasă în Venice, Los Angeles.

Foto: www.toptenrealestatedeals.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply