Care sunt avantajele folosirii unui chit de lemn?

0

chit de lemn

Lemnul reprezinta un material plin de viata si naturalete. Din acest motiv, lemnul poate avea anumite imperfectiuni cu care natura l-a inzestrat ce pot fi remediate cu chit de lemn. Chitul de lemn poate sa acopere suprafetele de lemn care au avut de suferit, acele gauri, denivelari sau crapaturi.

Un chit de lemn de calitate poate sa acopere toate aceste imperfectiuni ale lemnului natural prin proprietati rapide de uscare.

Iata care sunt avantajele folosirii unui chit de lemn:

  • Uscarea este extrem de rapida – chitul de lemn contine anumite substante speciale astfel incat sa se usuce rapid, iar lemnul pe care este aplicat sa poata sa suporte in continuare aplicarea celorlalte lacuri sau vopsele fara a fi nevoie de timp mort de uscare
  • Nivelul de aderanta este foarte mare – un chit de lemn are in componenta sa substante care sa ii confere o aderenta extrem de buna pentru suprafata de tip suport. Aceasta trebuie sa fie pregatita, in prealabil, inainte de momentul aplicarii chitului de lemn
  • Chitul de lemn este un produs ecologic deoarece respecta caracteristicile ce tin de mediul inconjurator. Substantele din care este alcatuit un chit de lemn sunt substante care nu afecteaza in niciun fel natura. Rezultatele pe care le ofera dupa ce este aplicat pe lemn sunt aceleasi, de inalta calitate
  • Chitul de lemn confera o plasticitate buna aplicandu-se foarte usor pe suprafata lemnoasa
  • Raportul calitate/pret este foarte convenabil, pretul fiind accesibil pentru toate tipurile de buzunare

Chiturile din lemn sunt ideale pentru acele obiecte din lemn pe care doriti sa le restaurati atat pentru obiectele de interior, cat si pentru cele de exterior. Chitul de lemn se aplica foarte usor, se usuca repede si este usor de slefuit dupa aplicare. Chitul de lemn poate avea mai multe nuante. Trebuie sa alegeti o nuanta mai inchisa decat suprafata pe care se doreste sa fie aplicat.

Un chit de lemn se aplica cu ajutorul unei spatule direct pe suprafata de lemn bine curatata. In medie timpul de uscare a chitului de lemn este de 5-10 minute, in functie de cat de gros a fost stratul aplicat. Ulterior, surplusul de chit se da deoparte si se coloreaza pana cand se ajunge la nuanta dorita.

Compania romaneasca Color Magic este o firma importatoare si distribuitoare de vopseluri si de lacuri profesionale, avand pe stoc si chit de lemn de diferite nuante.

Chitul de lemn Sikkens Cetol Gupa este recomandat pentru reparatiile mai minore, dar poate sa acopere o suprafata mare de lemn. Acest chit de lemn este utilizat atat pentru interior cat si pentru exterior. Chitul contine anumite fibre de lemn care confera lemnului natural un aspect foarte real.

Intotdeauna este bine sa cumparati produse de calitate de la companii specializate pe categoria de materiale care va este de interes. Astfel, aveti posibilitatea sa primiti informatii suplimentare cu privire la ce material este mai indicat sa cumparati in functie de necesitatile pe care le aveti. De asemenea, produsele vin la pachet cu instructiuni clare de folosire.

Puteti sa plasati comenzile aici  sau la adresa de e-mail office@colormagic.ro

 

 

Sursa: Agentia Fortin

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply