Camera care da in curte, o camera romantica

0

Casele vechi, dar nu numai ele, ideea si proiectul fiind preluata si de casele moderne, au uneori o camera care da in curte. Aceste camere sunt amenajate fie in holuri mari care comunica cu exteriorul, cu usi largi si ferestre mari care fac corp comun cu usa. Astfel de camere se pot amenaja inclusiv in verande si spatii cu trei pereti (unde al patru-lea perete este mobil, din sticla sau pliabil, prin usi rabatabile).

Camera care da in curte este locul ideal pentru serile de vara, pentru zilele ploioase sau pentru zilele foarte calde. Ce poate fi mai placut decat sa stai intr-o camera care da direct in curte, sa profiti de confortul si placerea unui loc la interior, fiind practic afara! Ideea este ca astfel de spatii, foarte placute si frumoase, se pot amenaja relativ usor, reprezinta o extensie a casei, care poate fi folosita, cu mici exceptii tot anul.

Camera care da in curte poate fi amenajata in fel si chip. Nu exista reguli si nici strategii batute in cuie, dar daca ar fi sa spun ce mi-ar placea mie, as merge pe solutia unei amenajari romantice, exact ca in aceasta imagine. O astfel de camera care da in curte poate fi locul perfect pentru piesele vechi de mobilier, reconditionate, dupa cum este locul perfect pentru luat masa, pentru lucru si pentru leneveala.

Lumina este un detaliu pretios pentru o camera care da in curte, lumina naturala fiin parte esentiala din decor.

Cateva idei pentru o amenajare romantica in camera care da in curte.

♥ Foloseste o singura culoare si cateva detalii de accent.
♥ Nu aglomera camera cu plante in ghiveci, pentru ca este o camera care da direct in curte unde vedeata este elemntul principal.
♥ Renunta la covoare si lacuieste bine podelele pentru a putea fi usor spalate si curatate. Este frustrant sa ai grija de cat de curate sunt incaltarile. Poti pune gresie sau linoleu pe jos.
♥ Foloseste use pentru scaune si canapele. In felul acesta poti schimba rapid decorul si poti intretine curatenia foarte usor.
♥ Nu omite detaliile personale si adauga neaparat o oglinda. Jocul luminilor si al umbrelor vor face din camera care da in curte un loc fabulos.
♥ Adauga surse de lumina artificila. Camera care da in curte este un loc perfect si seara, si noaptea.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply