Bucataria clasica, intr-un spatiu mic

0
Bucătăria clasică, într-un spațiu mic este o provocare maximă, dar rămâne cea mai bună alegere. Stilul clasic este cel mai comod, cel mai ușor de realizat și, în plus, clasicul va fi în permanență în tendințe, iar o bucătărie clasică, într-un spațiu mic este o combinaţie perfectă, fiind în mod cert practică şi funcţională.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Caracteristic pentru bucătăria clasică, într-un spațiu mic sunt materialele tradiționale și detaliile decorative care înfrumusețează prin eleganță și rafinament. În bucătăria clasică cele mai bune alegeri sunt lemn masiv, blaturi din piatră sau marmură precum şi unele detalii tehnice care asigura confortul şi utilitatea pentru bucătăria clasică. Detaliile sunt esenţiale în bucătăria clasică. Contează accesoriile de feronerie, dar și restul finisajelor, de la parchet sau tipul de gresie ales până la plăcile pentru perete.

Citeste si: Buna organizare in camara. Trucuri, sfaturi si idei

Ideala pentru locuințele mici pentru bucătăria clasică sunt fronturile de bucătărie. Cele mai bune sunt cele din lemn masiv de paltin sau tei, băițuit și lăcuit. O buna soluţie sunt plăcile ceramice care sunt inspirate din modelul lemnului natural. Materialele de calitate sunt obligatorii într-o bucătarie mică, dat fiind faptul că nu-ți poți permite nici un fel de artificii, nici de amenajare, nici în ceea ce privește spațiul. În plus materialele de calitate sunt cele care fac, cu adevărat spațiul frumos și funcțional.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

O bucătăria clasică este o bucătărie cu stil, cu detalii atent studiate, dar totul păstrat în liniile cele mai simple. Bune idei şi bune soluţii pentru a da personalitate pentru bucătăria clasică este asocierea mobilierului cu o pardoseală de marmură sau gen marmură, utilizarea corpurilor cu geam vitrină şi optarea pentru polițe decorative care lasă la vedere vesela – eventual ceramică care subliniază și mai mult stilul clasic.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

O bucătăria clasică este adaptabila şi poate avea tente rustice sau moderne în funcţie de detaliile alese. Metalul şi accesoriile metalice sunt binevenite în bucătăria clasică, iar culoarea este cea care defineşte stilul. Culorile de bază sunt cele naturale de ocru, moro, bej, cu accente de galben şi verde. Bucătăria clasică are ca accente cromatice chiar electrocasnicele care pot fi din inox sau colorate. Culoarea neutră – prima alegere pentru bucătăria clasică, permite asocierea cu alte finisaje îndrăznețe ceea ce ofera personalitate şi elegantă spaţiului.

Rafinamentul stilului clasic se poate sublinia și prin modul în care sunt organizate piesele de mobilier în bucătărie. O bucătăria clasică tolerează aranjamentul liniar, cel care include o insula sau cel în formă de U. Oricare din aceste soluții s epot pune în practică, dar depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Deşi organizarea pentru bucătăria clasică,într-un spațiu mic nu este foartepemisivă, regula de bază care trebuie obligatoriu respectată este evitarea contrastelor puternice și a oricărei risipe de spațiu.

Sursa foto: pixabay

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply