Brăţări şi coliere I

0
Arhiva personală
Melania Comănescu, loc. Vadu Paşii, jud. Buzău brăţări
Dragii mei,
Îmi place foarte mult să îmi petrec timpul liber croşetând şi să îmi bucur cele două fete cu lucrurile făcute. Fata cea mică, Andreea, a făcut o pasiune pentru brăţările şi colierele croşetate din aţă colorată, iar eu i-am facut pe plac.
Din fire tip PNA, am lucrat cu o croşetă adecvată (nr. 4) modelul folosit pentru milieurile tip lasetă numit „în conuri”; am început croşetând 6 picioruşe de lanţ, am întors lucrul şi am croşetat 2 picioruşe oarbe în spaţiile 2 şi 3 şi în al patrulea spaţiu am croşetat 3 picioruşe oarbe, continuând cu încă două picioruşe în celelalte spaţii. Am întors din nou lucrul şi am continuat lucrând 2 picioruşe, apoi 3 picioruşe în al patrulea spaţiu şi apoi 2 picioruşe oarbe. Am continuat până am cuprins încheietura mâinii şi în final am croşetat o mică butonieră. În partea opusă am cusut un mic nasture colorat sau o mărgeluţă, astfel brăţara a devenit mai elegantă. Acest model a fost mai uşor de croşetat, dar am mai încercat şi altfel de modele lucrând după cum îmi aduceam aminte că procedam la şnurul pentru milieuri.
Arhiva personală
Tot din fire colorate am început să croşetez un alt model astfel: pe lanţul de bază din 5 ochiuri, am croşetat o bobiţă din 2 picioruşe şi 3 ochiuri de lanţ, am prins de bază şi am întors lucrul apoi am lucrat 3 picioruşe oarbe peste lanţul croşetat anterior şi din nou o bobiţă, astfel bobiţa pare înconjurată de mici bucle. Dar modelul preferat de Andreea a fost o brăţară mai lată croşetată din doua culori pentru care am croşetat 5 ochiuri de lanţ, am întors lucrul şi am facut 2 ochiuri de lanţ, 3 picioruşe normale (o dată pe croşetă), 3 ochiuri de lanţ, 3 picioruşe normale şi un picioruş cu două bucle pe croşetă, am întors lucrul şi am continuat 12 sau 14 astfel de grupuri (după grosimea firului de aţă).
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply