Botoșei călduroși I

0
Două fundițe asortate vor desăvârși aspectul botoșeilor
Mihai Nicolae
Dragă cititorule, Botoșei
Când iarna își întinde mantia albă și gerul se joacă de-a v-ați ascunselea cu viscolul, cauți să petreci cât mai multă vreme în casă, culcușit pe canapea și răsfățat de tot felul de moliciuni, de la păturici, la perne, halat și botoși. Iar dacă tot n-ai ce face, croiește singur o pereche de botoși simpatici și moi. Uite un model care nu este greu de lucrat! Botoșei
Pentru a confecționa botoșei călduroși, precum cei din fotografiile alăturate, ai nevoie de țesătură plăcută la atingere, noi am folosit: o stofă, vatelină, foarfecă, ac de cusut și ață la culoarea materialului, cretă de croitorie (dar o poți înlocui cu cretă școlară sau un săpun ori un creion), o foaie mare de hârtie sau de carton (din care faci șablonul), fundițe pentru decor.
Botoșei călduroși
Mihai Nicolae
Se pot face cusăturile foarte bine și manual, doar că durează mai mult timp, cam 2 ore. Cum procedezi: desenezi forma tălpii tale pe carton, lași cam 1-2 cm în plus drept rezervă pentru cusături, decupezi apoi faci un U, de aceeași lungime, lățimea lui dând înălțimea botoșului. Pui șablonul pe material, dai semne cu creta și croiești. Tai 4 bucăți de tălpici din material și 2 din vatelină, 4 bucăți în formă de U din material și 2 din vatelină.
Continuarea acestui articol o puteţi citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply