Borduri din metal pentru schimbari rapide in decor

0

Straturile înălțate delimitate cu borduri din metal pot avea orice formă, și-o mențin bine, disciplinează și luminează grădina și facilitează schimbarea rapidă a aspectului acesteia prin înlocuirea ușoară a florilor sau a ghivecelor din interiorul lor.

Ce demonstrează cele trei imagini pe care ți le prezentăm mai jos (și care au toate șansele să te convingă de faptul că folosirea bordurilor din metal în grădini are nu doar avantaje de ordin practic, ci și de ordin estetic)? Că bordurile metalice permit un desen al grădinii cu straturi de flori și cu alei cu forme care altfel nu ar putea fi realizate, că se poate renunța la gazon, dar nu și la prezența masivă a verdelui (asigurată aici de gardul viu și de plantele cu frunziș bogat din straturile centrale), că pentru menținerea curățeniei grădinii sunt bune florile care nu se scutură când se trec, iar pentru un impact vizual bun, este bine ca ele să fie mari (plasate în fundal, ca să lase privirea liberă), precum aici hortensiile. Marele avantaj al unei astfel de grădini este acela că se poate împrospăta foarte repede: pe straturile înălțate și perfect delimitate, înlocuirea unor flori cu altele se face foarte ușor, iar când chenarele nu sunt umplute cu pământ, ci maschează o mulțime de ghivece cu flori, schimbarea aspectului grădinii devine o joacă de copil.

delimitari metal gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Argintiul cu luciu metalic al bordurilor și albul mat al pietrișului se armonizează cu albul și cu rozul florilor, precum și cu verdele frunzișului.

borduri metal gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Intimitatea deplină a micii grădini este asigurată de gardul viu dens și înalt, de un verde saturat, în perfect acord cu cromatica grădinii. 

chenare metal gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Chenarele metalice pot menține orice forme ale straturilor de flori și împiedică pământul din ele să se amestece cu pietrișul de pe alei.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply