Borcane reciclate. 10 idei pentru decoraţiuni – II

0
threelittlemonkeysstudio
threelittlemonkeysstudio
Dragi cititori,
Continuăm seria de idei pentru decoraţiuni obţinute din borcane nefolosite anul acesta pentru conserve. Totul este să aibă capac cu închidere etanşă.

 1. Cadou la petreceri. Mai ales la aniversările copiilor, deoarece ei iubesc cel mai mult dulciurile şi animalele. Cum realizăm? Avem nevoie de animale de jucărie (plasticul este perfect), şmirghel fin, adeziv, vopsea spray şi borcane cu filet. Dăm cu şmirghel pe picioarele animalelor de plastic şi pe capac, acolo unde vom lipi animalele. Le lipim de capac cu adeziv, iar când acesta este complet uscat, vopsim cu spray. Este foarte posibil să fie nevoie de 2 straturi de vopsea. Umplem aceste borcane cu bomboane sau biscuiţi şi le oferim cadou de plecare celor mici.
 2. Lanternă boemă. Vă mai amintiţi de acest stil? Putem adăuga la el şi câteva lanterne pictate manual. Avem nevoie de borcane (ideale sunt cele care au deja o toartă de sârmă; dacă nu, trecem o sârmuliţă prin şanţurile gurii borcanului, facem două tortiţe pe laterale şi prinde o sârmă de cele două toarte), vopsea aurie sau argintie în relief. Lăsăm imaginaţia să accentueze aceste borcane folosind vopseaua; de reţinut că acest stil este scos în evidenţă de puncte, linii, modele geometrice şi simetrie. Când sunt uscate, punem o lumânare în interior şi le agăţăm prin grădină sau living.
  theletteredcottage
  theletteredcottage
 3. Vază cu mesaj. Borcan încăpător, litere din spumă (sau fetru, găsim la magazinele de bricolaje şi cele de jucării), vopsea spray alb mat şi lac incolor, tot spray. Lipim literele astfel încât să avem un mesaj frumos, poate chiar personalizat pentru cine primeşte cadoul, apoi dăm 2 straturi de vopsea albă şi 2 straturi de lac. Când s-a uscat ultimul strat, putem dezlipi literele, pentru a
  homemadeserenity
  homemadeserenity
  scoate în evidenţă mesajul sau le putem lăsa, deoarece efectul 3D este deosebit.
 4. Ghivece. Chiar dacă nu au scurgere, aceste borcane sunt suficient de rezistente pentru a deveni ghivece pentru plante mici. În special cele suculente se dezvoltă bine în ele. Cum procedăm? Pentru a facilita scurgerea apei, punem jumătate din borcan pietricele, de diverse dimensiuni, apoi turnăm nisip. Deasupra punem pământ şi plantăm ceea ce dorim.
 5. Felinar cu dragoste. Tehnica decoupage este folosită pentru a obţine acest felinar adorabil. Nici măcar nu vom folosi adeziv, ci un mix de făină şi apă, pe care îl întindem bine pe borcan. Punem şerveţelele de bază, care trebuie să fie monocrome, pentru a evidenţia culoarea inimioarelor. Apoi, când este încă umed acest strat, presăm peste inimioare de diverse culori, decupate tot din şerveţele. Desigur, putem folosi şi alte decupaje şi astfel personalizăm cadoul pentru orice sărbătoare. Succes!

Text: Cătălina Vieru
Foto: homemadeserenitytheletteredcottage şi threelittlemonkeysstudio.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply