Bomboane de ciocolată umplute cu prune uscate. Octombrie ne-a compensat pentru vremea urâtă cu toate deliciile toamnei, umplând grădinile cu o bogăţie de culori şi arome. Crengile grele de fructe te îmbie să le culegi: strugurii, merele, perele, gutuile şi prunele sunt atât de apetisante, încât îţi vine să le guşti direct din pom. Nu uita să păstrezi câteva pentru cel mai delicios desert de toamnă! 5 flori comestibile pentru bucătari desăvârșiți Azi, cum e duminică și ne putem răsfăța mai mult, putem încerca un desert simplu și rapid, dar extraordinar de gustos: Bomboane de ciocolată umplute cu prune uscate Ingrediente: ciocolată de menaj albă și neagră, o jumătate de kilogram de prune uscate și afumate, zahăr vanilat, scorțișoară. Suplimentar, mai este nevoie de folie de aluminiu și puțin unt. Mod de preparare: topeşte încet ciocolata albă și neagră în recipiente separate, încălzite în bain-marie. Scufundă fiecară prună până se învelește într-un strat de ciocolată, scoate-o și așteaptă puțin să se răcească. Presară prunele trase în ciocolată cu zahăr vanilat şi scorțișoară, apoi lasă-le să se răcească pe folia de aluminiu unsă cu unt. Bomboanele de ciocolată umplute cu prune uscate, afumate sunt absolut delicioase! Încearcă-le și tu! Alternativ, poți folosi pe lângă prunele afumate alte bucăți de fructe proaspete, culese direct din grădină. Poftă bună! Citește și Flori cusute în tapiserii Foto: Guliver/Thinkstock Distribuie articolul pe: