Baie modernă cu elemente baroce

0

Ce crezi că lipseşte din acest decor? Sticla de şampanie în frapieră, un jacuzzi dotat cu ecran LCD? Mai încearcă! Proprietarii acestei băi şi-au dorit lux şi au avut grijă ca aceste două detalii amintite mai sus să le fi e mereu la dispoziţie. Vorbim despre o baie modernă cu elemente baroce.

2 - Copy

Te afli în casa designerului Cera Mihăilescu, într-o încăpere situată la etajul unei vile din Bucureşti. Baia e decorată la fel de ingenios precum restul casei, punând laolaltă simplitatea şi elemente sofisticate. Amenajarea a pornit de la o mare de alb, soluţia cel mai puţin riscantă şi baza de la care îţi poţi permite creativitate maximă. Pereţi zugrăviţi în alb, corpuri sanitare albe, mobilier alb. Combinaţia dintre alb şi negru i s-a părut proprietarei alegerea elegantă, dar şi modernă, aşa că, atunci când i-au căzut ochii în magazin pe tapetul alb cu motive negre, baroce, a ştiut că e perfect pentru baia ei.

Citeste si: Baia tapetată cu ziare?

Suprafaţa de oglindă parcurge doi pereţi pe toată lăţimea lor, făcând spaţiul să pară mai mare şi mai luminos.

A cumpărat atât tapet cât să îi ajungă pentru a acoperi trei laturi ale încăperii, inclusive peretele în care a fost încadrată uşa. Odată montat tapetul, albul predominant îi permitea să se mai joace cu motive. Aşa au apărut accesoriile: cântarul care prezintă modele similare cu cele de pe pereţi, cutiile ornamentate de la IKEA, ceasul, tava pe care a fost aşezată frapiera cu şampanie şi chiar unul dintre coşurile de gunoi.

2

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

Candelabrul cu cristale şi aplicele din acelaşi set se integrează perfect, împrumutând şi ele formele baroce din tapetul prezent pe pereţi. Şi, pentru că experienţa a învăţat-o pe Cera Mihăilescu cât de necesare sunt două chiuvete în baie, a aplicat soluţia şi în baia ei matrimonială.

Citeste si: Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

Sunt două lavoare albe cu formă pătrată care au fost amplasate pe sistemul de dulapuri (de fapt, câteva corpuri de depozitare unite, destinate spaţiului de birou, pe care proprietara le-a considerat utile pentru baie). Opţiunea pentru bateriile argintii (şi nu aurii sau arămii) era absolut necesară pentru a rămâne în liniile bunului-simţ.

Citeste si: Idei nostime pentru orice baie mica

Iar dacă priveşti cu atenţie, observi şi baghetele gri metalizate care fac în mod elegant trecerea de la tapet la perete în partea dinspre tavan. Şampania e asigurată, pentru ca momentele de relaxare să fie complete, dar nu putea lipsi jacuzzi-ul dotat cu ecran LCD, perfect pentru serile romantice în doi.

Producție: Oana Monoran

Foto: Dan Vezentan

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply