Baia Art Déco – distincție atemporală

0
baie art deco
Foto: D&D Bathrooms

Baia Art Déco – Este ușor să conturezi un decor ce impresionează prin șarm clasic și subtilitate feminină. Ține însă cont de detaliile specifice: plasarea luminilor, simetria elementelor, finisaje.

Baia Art Déco – cromatică

Ideale pentru o amenajare în manieră Art Déco sunt spațiile generoase, bogate, în care elementele de mobilier și accesoriile se desfășoară în voie. Cromatica unei astfel de compoziții este de regulă luminoasă, cu tonuri preponderent deschise și elemente de contrast. De exemplu, modelul geometric bicolor al pardoselii este o prezență aproape iconică, așa că mizează pe o astfel de apariție.

Baia Art Déco – forme și finisaje

Finisajele lucioase, atât la nivelul pardoselii, cât și al detaliilor pieselor de mobilier, oferă o notă subtilă de distincție.
În acest sens, este indicat să alegi, de exemplu, un suport pentru lavoar suplu, definit doar de cadrul metalic, cu finisaj crom, auriu, nichel sau cupru, ce se regăsește și la picioarele căzii. O oglindă cu forme rotunjite, dispuse simetric, dă o tușă feminină și cochetă. Dublează efectul prin amplasarea unor stucaturi discrete, menite să delimiteze vizual spațiile murale.

baia art deco
Foto: D&D Bathrooms

Baia Art Déco – detalii decorative

Nu în ultimul rând, asigură-te că elementele de boaserie fac parte din acest cadru distins, iar dacă vrei să plusezi șarmul acestora, alege finisaje lucioase. Un astfel de spațiu capătă o frumusețe aparte atunci când beneficiază de multiple surse de lumină. Pe lângă aplicele dispuse sporadic pe pereți, menite să evidențieze diferitele zone de interes, o lampă înaltă, cu abajur textil imprimă un aer de eleganță distinsă.

Text: Maria Stănescu

Foto: PR

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply