Cinci sfaturi geniale pentru azalee frumoase si sanatoase

0

Cu aspectul sau compact si cu bogatia de flori multicolore, azaleea reprezinta una dintre cele mai frumoase si indragite plante de apartament.
Din pacate, este o mica printesa mofturoasa, iar ingrijirea ei iti poate da multa bataie de cap! Daca vei lua in calcul aceste cinci sfaturi geniale pentru azalee frumoase si sanatoase o parte din probleme vor fi rezolvate, iar florile tale vor fi uluitoare!

  1. Azaleea este un arbust asa ca ofera-i un ghiveci mare, mai degraba adanc, cu gura sufiecient de larga pentru a se putea dezvolta.
  2. In casa gasste-i un loc care sa aiba lumina multa, cel putin 5-8 ore pe zi. Desi iubeste lumina nu suporta efectul direct al razelor soarelui. Iarna trebuie sa stea in casa, intr-un loc cu temeperatura constanta, pentru ca nu suporta variatiile d etemeperatuura mai ales daca acestea depasesc 10 grade, si daca scad sub zece grade. Un loc ideal pentru azalee frumoase este acela in care nu se produc curenti de aer decat ocazional.
  3. Du ghiveciul cu azalee in balcon sau in gradina, vara. Ideal este sa o scoti afata la finele lui mai si sa o aduci in casa la finele lui septemebrie.
  4. In masura in care este posibil uda planta cu apa de ploaie sau cu apa minerala plata. Niciodata nu folosi apa de la robinet pentru ca are mult prea mult calcar si planta nu sporta deloc acest mineral.
  5. Daca vrei o azalee frumoasa atunci fa-ti un obicei din a uda planta numai si numai dimineata si niciodata seara pentru ca in timpul noptii apa nu se evapora, favorizand dezvoltarea mucegaiului la care planta este extrem de sensibila si complet lipsita de toleranta.

In loc de final mai adaugam un sfat. Planta trebuie fertilizata la fiecare doua saptamani, in perioada in care infloreste. Foloseste un ingrasamant natural, sau unul specil conceput pentru rhododendron, azaleea fiin parte din familia acestuia si vei avea mereu azalee frumoase si sanatoase.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply