Azaleea aduce noroc în casă şi viaţă I

0
www.pixabay.com
Ioana Ciolacu, loc. Buzău, jud. Buzău
Stimată redacţie şi dragi cititori,
Vă scriu despre azaleea mea, ce înfloreşte minunat şi care se pare că ne influenţează pozitiv viaţa. Azaleea este o plantă tip arbust de o frumuseţe rară, cu flori bogate în culori variate şi strălucitoare, de la alb, roz, până la roşu intens. Face parte din familia Ericaceae, ce însumează peste 500 de specii şi este originară din Japonia, China, Coreea de Nord, Vietnam, Europa de Nord şi statul Florida din America de Nord. Semnificaţia echilibru, cumpătare, iar în tradiţia chineză este simbolul feminităţii, al afecţiunii. Se pare că aduce noroc şi înclină balanţa în favoarea proprietarului, când traversează o perioadă grea, când are de luat hotărâri importante.
Azaleea are nevoie de o îngrijire specială, dar nu foarte dificilă. Necesită apă de ploaie, apă necalcaroasă. Eu locuiesc la bloc, dar când plouă, merg afară şi iau apă pentru flori. Ud azaleea din belşug, iar între două udări las pământul să se usuce la suprafaţă.
Stropesc mereu cu apă călduţă şi am grijă ca apa să nu atingă bobocii şi florile. Umezeala rămasă pe flori duce la brunificarea şi ulterior la pierderea lor. Şi lipsa apei poate duce la pierderea frunzelor şi a florilor. Apa în exces din ghiveci favorizează apariţia unor boli ca făinarea sau putregaiul cenuşiu.
La temperaturi scăzute, se udă mai puţin.
Continuarea acestui articol poate fi citită aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply