Atmosferă degajată, fără contraste cromatice

0

 

living-1

Atmosfera cosy din living se datorează pieselor comode și texturilor moi. Am recunoscut din colecția Roma 62: daybed (7.911 lei), masă de cafea (6.328 lei) și masă laterală pentru canapele (4.964 lei).

De foarte mulți ani urmăresc activitatea designerilor de la Roma 62 și datorită lor mi-am întărit convingerea că pentru o amenajare reușită este esențial ca proprietarii și echipele implicate în proiect să fie pe aceeași lungime de undă și să poată comunica ușor. Coerența ideilor și stabilirea unei traiectorii de lucru agreate de ambele părți, beneficiari și antreprenori, duce către un succes sigur. Indiferent de obstacolele neprevăzute ce se pot ivi pe parcursul lucrărilor sau de exigența proprietarilor, atâta vreme cât fiecare detaliu este tratat cu profesionalism și realism, eșecul nu poate apărea în proiect. Masha Verhoogt și Tania Caruso își selectează cu atenție subiectele – tocmai pentru că, de-a lungul anilor, au impus un standard și o manieră de lucru care le-au adus recunoașterea și aprecierea nu doar în rândul designerilor de interior, breaslă din care fac parte, dar și în rândul proprietarilor de case ori de spații publice sau în cel al producătorilor și furnizorilor din țară și de peste hotare. Seriozitatea abordării fiecărei etape dintr-o renovare sau amenajare, precum și acordarea importanței cuvenite fiecărui detaliu, ținând cont de personalitatea proprietarilor, reprezintă o bună manieră de promovare pentru echipa de la Roma 62: recomandările se înmulțesc, iar noii clienți capătă mai multă încredere văzând concret rezultatul muncii designerilor. neprelucrata07

Un decor cu note princiare și-au dorit proprietarii în acest dormitor. Designerii au adus în context patul impunător (10.311 lei), biblioteca (4.037 lei) și comoda (4.255 lei).

Astfel s-a întâmplat și în acest caz: proprietarii acestei vile au o cunoștință care, cu ceva vreme în urmă, și-a amenajat locuința cu ajutorul designerilor de la Roma 62, apoi le-a povestit prietenilor despre experiența frumoasă și fructuoasă avută. Gazdele noastre au aflat aceste detalii și au decis pe loc că este oportun să discute cu Masha Verhoogt și Tania Caruso despre eventualitatea unei colaborări.

dormitor-2

Pe una dintre laturile dormitorului a fost amenajată o zonă de relaxare, prin
alăturarea unei canapele (8.074 lei) și a unei console șic, din lemn (1.500 lei). Acestea pot fi achiziționate de la Roma 62.

Pașii care au urmat au fost parcurși firesc, fără momente disonante, chiar dacă de la început a fost stabilit un termen de finalizare extrem de scurt: două luni. Dar poate și acest lucru, și anume claritatea cererilor enunțate din start, a făcut posibilă concentrarea întregii atenții către coordonarea perfectă a fiecărei etape în parte. 

buc

Diningul cucerește prin accentele cromatice suave. Scaunele au fost tapițate la Roma 62, cu țesături bleu-turcoaz din bumbac și mătase. Setul de ceai este de la brandul danez Lisbeth Dahl.

Din discuțiile avute înainte de începerea lucrărilor, designerii au aflat că proprietarilor le plac interioarele armonioase, fără intervenții cromatice puternice sau cu piese moderne, cu design frust. În funcție de aceste aspecte, designerii și-au stabilit strategia. „Atunci când avem de-a face cu un open space în care sunt integrate atât zonele formale, cât și cele funcționale, recomandăm să se creeze unitate și fluiditate între funcțiuni. Mai mult de atât, uitați de ierarhizare! În asemenea situații întregul spațiu trebuie estetizat cu aceeași atenție pentru ansamblu și detaliu“ – sunt îndemnurile echipei de designeri de la Roma 62.

birou

Tonurile inspirate din natură sunt ideale în spațiile destinate lecturii și relaxării. Designerii au folosit aici nuanțe ce se regăsesc toamna în frunzișul copacilor.

Această lucrare au mizat pe căldura și pe naturalețea lemnului, pe care l-au folosit din belșug atât la finisaje, cât și la rea-lizarea mobilierului. Au ales parchet din esențe nobile, lăcuite în culoarea mierii. În ceea ce privește mobilierul, cele mai multe piese sunt realizate pe comandă, după schițele Mashei Verhoogt și ale Taniei Caruso, la firma Art Wood Company. Fiecare piesă a fost patinată manual, ceea ce a conferit un look artistic obiectelor. Pentru particularizarea decorului, designerii au realizat în atelierul propriu drapaje din materiale fine, adaptate cromatic și stilistic fiecărei încăperi.

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply