REPORTAJ. Artă din peticele. Quilting. II

0
www.cristiniculescu.com
www.cristiniculescu.com

Dragi cititori,
Continuarea reportajului început aici.
Ați organizat expoziții?
Eu m-am luptat mult, bucuroasă să promovez această artă și am făcut și o asociație de patchwork. În ultimii ani m-am implicat mai puțin, fiindcă este complicat, trebuie să faci proiecte, programe, planuri pentru fiecare expoziție. În 2003 am făcut prima expoziție la Casa de cultură Friedrich Schiller. La un moment dat m-am înscris în Clubul Francez, unde era și un grup de patchwork. Împreună cu o româncă, o franțuzoaică, o nemțoaică și o americancă am realizat o expoziție la Casa Schiller. Anul viitor împlinesc 10 ani de când fac, an de an, expoziții de Crăciun la Casa Schiller. Am mai avut expoziții la Cercul Militar și la Sala Dalles. La Casa Schiller am organizat și cursurile, dar în prezent nu le mai susțin, deoarece este destul de greu să strângi la un loc, în același timp cinci, șase cursanți.
Care sunt etapele realizării unui quilt?
Materialele se taie, se combină, se aleg, se cos. La o cuvertură mare lucrez cel puțin două luni. Eu fac o față (patchwork) și o pun bine, mai fac alta, le matlasez pe rând sau trec la obiecte mici, fiindcă să lucrezi doar la o singură piesă, îți obosesc ochii, din punct de vedere coloristic. Creez întâi patchwork-ul și îl pun pe un panou, ca să văd dacă se potrivesc culorile și modelul. Matlasarea se face în general la mașină, dar și de mână. Cu mașina de cusut se fac diferite modele, dar trebuie să ai o mână formată și experiență.
Aveți comenzi?
Lumea a început să mă cunoască, am apărut la televizor, în diferite emisiuni, în presa scrisă și atunci când un cunoscut are nevoie de un obiect pentru un cadou, o păturică pentru botez sau o geantă, mă mai caută. Mă pregătesc și pentru Crăciun, cu globuri și coronițe. Cine vrea să vadă mai multe lucrări de ale mele poate intra pe pagina artadinpeticele.blogspot.ro.
Text: Cristi Niculescu
Foto: www.cristiniculescu.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply