Arta organizării zonei de zi

0

Ce faci când ai nevoie de un loc de conversație, de unul de luat masa, de bibliotecă, dar și de un spațiu pentru pian și trebuie să le concentrezi pe toate în zona de zi? Organizarea judicioasă este răspunsul. Haideți să vedem cum distribuim cât mai eficient fiecare metru pătrat.

organizarea-zonei-de-zi

În imagine avem următoarele produse de la IKEA: canapea Ektorp, cu trei locuri – 1.490 lei, canapea Stocksund, cu trei locuri – 2.690 lei, fotolii Stocksund – 1.390 lei/buc., bancă Stocksund – 980 lei, măsuță Hemnes – 540 lei.

Este foarte important să evaluezi corect situația, pentru a putea lua cele mai bune decizii. Unde petreci cel mai mult timp? Obișnuiești să organizezi des mese în compania prietenilor sau aceștia te vizitează în special pentru șuete? Dacă prioritatea este zona de relaxare, atunci alocă-i o bună parte din spațiu și concentrează în jurul unei mese de cafea una-două canapele și tot atâtea fotolii, chiar și un taburet. Bineînțeles, numărul acestora depinde de mărimea spațiului pe care îl ai la dispoziție. În locul rămas liber vei putea amplasa o masă de dining, un pian și o bibliotecă. În ceea ce privește masa de dining, este recomandat să alegi un model extensibil, pentru a nu ocupa mult loc. Rămânând la această idee, mergi pe varianta unor scaune stivuibile. Atunci când nu sunt folosite, acestea pot sta strânse într-un colț, fără să deranjeze pe nimeni. Organizarea spațiului fiind definitivată, este important să-i asiguri și armonie, așa că amenajează toate zonele în aceeași notă stilistică, folosind un registru cromatic neutru. Acesta reprezintă o bună opțiune, deoarece accesorizarea unui astfel de cadru nu dă mari bătăi de cap. În plus, ai ocazia să schimbi cu ușurință atmosfera ori de câte ori simți nevoia, cu ajutorul unor textile colorate (pernuțe decorative, draperii sau perdele) sau al unor vaze, sfeșnice etc.

Foto: IKEA

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 12/2016

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply