Arhitectură de top și un decor pe măsură

0

Arhitectură de top și un decor pe măsură – O compartimentare interioară spectaculoasă, cu elemente arhitectonice ieșite din tipare, impune o abordare la fel de interesantă
și la nivelul finisajelor și al dotărilor.

baie-2-Essence-bath

Bateria de cadă, cu montare în pardoseală, are comutator automat cadă/duș, pară de duș Grohe Euphoria Cosmopolitan Stick cu pipă cu rotație 360°. În plan secund se află sistemul de duș Grohe Rainshower, prevăzut cu tehnologie de pulverizare a apei, Grohe DreamSpray® și sistem anticalcar SpeedClean. Prețurile acestora sunt disponibile la cerere.

Suprafața generoasă a unei băi reprezintă un atu important într-o abordare scenografică de impact. În plus, dacă există și un detaliu arhitectonic aparte, precum un luminator sau un perete în întregime vitrat, ghidează-te după aceste prezențe și conturează o amenajare modernă, minimalistă, dar și foarte confortabilă.

baie-4-Essence-bath

Accesoriile Grohe Essentials au suprafața cromată Grohe StarLight®, ce le asigură rezistență în timp la zgârieturi și mătuire. Setul din imagine costă 589 lei.

Principalul avantaj al acestor detalii arhitectonice este cantitatea mare de lumină naturală ce pătrunde în baie. Folosește acest aspect ca laitmotiv al decorului și adu în cadru finisaje sau obiecte sanitare care să sporească luminozitatea încăperii.

baie-7-Essence-bath

Bateria încastrată cu monocomandă pentru lavoar Grohe Essence New are aerator încorporat, cartuș ceramic de 35 mm cu tehnologie Grohe SilkMove®, limitator reglabil de debit. Costă 2.231 lei.

Sunt de evitat ansamblurile mari de mobilier compact ce au încorporate lavoare și corpuri de iluminat. Unele suspendate și cu forme slim vor da senzația de cameră aeristă, iar o cadă plasată central va crea un acces mai ușor către ea. Un astfel de demers scenografic face posibilă inserarea unei piese de mobilier mai puțin uzitate în această zonă. Fie că te orientezi către un șezlong sau un fotoliu, fie că preferi un hamac, te vei bucura de un dublu avantaj: confortul va fi similar cu cel de care ai parte, de regulă, în cadrul unui spa, iar decorul va avea numai de câștigat.

baie-8-Essence-bath

Bateria încastrată cu monocomandă pentru lavoar Grohe Essence New are aerator încorporat, cartuș ceramic de 35 mm cu tehnologie Grohe SilkMove®, limitator reglabil de debit. Costă 2.231 lei.

Pentru ca acest vis frumos să fie însă și realizabil, este bine ca încă din faza de proiect să te asiguri de eficiența unor detalii tehnice. Și anume: sistemul de scurgere al unei căzi plasate spre centrul încăperii trebuie să aibă o înclinație mai mare decât în zona de duș, iar tâmplăria ce încadrează suprafața vitrată trebuie să aibă minimum patru camere și trei foi de geam, pentru ca pierderile de căldură să nu se resimtă în încăpere. Toate dotările sanitare sunt disponibile la distribuitorii Grohe.

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Articolul Arhitectura de top și un cadru pe măsură a fost publicat în revista Casa Lux nr.9/2015.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply