Aproape totul despre galerii

0

O camera fara perdele este cheala, iar cum perdele fara galerii nu se poate, spunem totul despre galerii. Partea buna este ca exista zeci de modele si solutii pentru galerii, partea rea este ca diversitatea face dificila alegerea unei solutii ideale pentru fiecare camera. Practic galeriile moderne pot fi realizate dintr-o diversitate de materiale. Pe langa lemn si metal, exista galerii  din sticla, fier forjat si ceramica.

Ca sa faci alegera unei galerii mai usoara trebuie sa tii cont de cateva elemente.

Esentiala este inaltimea camerei, marimea ferestrei si materialele din care vei face draperiile si perdelele. Toate aceste elemente trebuie sa fie in echilibru si armonie pentru ca finalul sa fie unul frumos si practic in egala masura.

Citeste si: Cum alegi perdelele

Intr-o camera formala, traditionala sunt de preferata galeriile mari cu accesorii mari, suficient de rezistente pentru a tine draperii din materiale groase, in timp ce intr-o camera moderna solutia ideala o reprezinta cea oferita de galerii simple cu bare mai subtiri si perdele sau draperii mai luminoase, vaporoase si usoare.

Cu cat camerele sunt mai mari, ferestrele mai inalte si tavanele mai inalte cu atat diametru barelor de la galerii poate sa fie mai mare , in timp ce in camerele mici galeria si accesoriile trebuie sa fie subtiri si cat mai putin evidentiate.

Citeste si: Trucuri care fac camerele sa para mai mari

Fiecare tip de galerie ofera propriul sistem de prindere pentru perdele si galerii. Exista solutia cu inele, clesti si inele, snururi, barete, iar inelele pot sa fie la randul lor, mici, mari, de metal, de lemn sau din sticla. Modul de atasare al perdelelor si draperiilor de galeri, trebuie sa tina cont de tipul camerei, de caracterul modern sau clasic si, mai ales, de materialele din care sunt facute perdelele.

O perdea simpla se prinde de inele cat mai fine, sau cu inele si clestisori, in timp ce o perdea groasa se prinde mai bine de galerie cu bretele si snururi.

Citeste si: Ghidul perdelelor si draperiilor

In ceea ce priveste detaliile practice este ideal pentru perdele si draperii trebuie vei folosi galerii cu doua bare sau sine. Acestea trebuie sa se potriveasca cu mobilei. Excelente pentru camerele clasice, dar si pentru cele cu tenta vintage sunt galeriile din fier forjat, iar pentru interioarele moderne se folosesc cu precadere galeriile cromate cu capete de sticla, metal si sistem de cablu.

Nu omite solutiile excelente pe care le ofera modelele de galerii din inox, in timp ce modelele clasice de galerii de lemn se preteaza perfect pentru toate camerele daca modelul lor este adaptat la stilul camerei.

O galerie de dimeniuni optime trebuie sa depaseasca cu cel putin 10 centimetri limita ferestrelor, dar poate sa acopere foarte bine si tot peretele pe care se afla fereastra. Aceasta din urma solutie se poate folosi cu avantaje pentru estetica interioara numai in camerele mari, luminoase. In camerele mici galeria trebuie sa ramana cat fereastra, depasind doar putin marginile acesteia.

Citeste si: Draperii moderne. Idei si sfaturi

Conteaza in foarte mare masura distanta intre galerie si perete. Aceasta trebuie sa fie sufient de mare pentru ca perdeaua si galeria sa nu cada pe pervaz ci la o distanta suficient de mare pentru ca si perdeaua, si draperia sa curga frumos si liber. Tine cont ca perdeaua sa acopere caloriferul, daca acesta se afla asezat in fata ferestrei.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply