Aplicaţii florale pentru genţi originale

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Florentina Mihaela Irimia, Bucureşti
Dragă redacţie,
Am cusut genţi din stofă potrivite pentru o vreme rece. Iată cum.
Stofa este de tip tweed, iar fiecare geantă a fost unicat, cu o altă compoziţie florală. Am folosit un tipar din carton gros pe care l-am aşezat pe materialul îndoit în mai multe straturi, deci am croit mai multe genţi dintr-o dată. Am aplicat pe dosul materialului întăritura termocolantă astfel ca stofa să capete ţinută. La fel am procedat şi cu fâşiile de stofă din care am croit mânerele.
Florentina Mihaela Irimia
Florentina Mihaela Irimia
Am aşezat apoi pe stofă diferitele părţi care formează aplicaţia şi le-am fixat cu adeziv pentru textile, astfel ca ele să nu se deplaseze în timpul cusutului. Renunţând la însăilatul lor, am redus mult timpul de lucru. Am fi nişat aplicaţia utilizând diferitele cusături decorative de care dispune maşina de cusut. La sfârşit am cusut de mână nasturii.
La geantă am început cu pensele care dau volum genţii, apoi am suprapus cele două piese cu faţa stofei în interior şi le-am unit cu o cusătură elastică triplă, pentru rezistenţă la deformare. Concomitent am confecţionat şi căptuşeala genţii (din bumbac subţire). Am introdus căptuşeala în interiorul genţii şi am fixat după aceea prin însăilare mânerele, apoi am tras două tighele la marginea de sus a genţii şi am întărit şi zona mânerelor cu câte o cusătură în X.
Mult succes la toate bricolajele! Vă doresc inspiraţie şi o iarnă blândă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply