Apa oxigenată, tratament binefăcător pentru plantele din apartament

0

Apa oxigenară, sau peroxidul de hidrogen este un beneficiu major pentru plantele de apartament. Datorită acestei soluții unice, plantele vor fi mai sănătoase și mai frumoase, unele dintre ele vor înflori mai bogat și vor fi parfumate chiar și în perioada rece din an. Aerul uscat, care rezultă în urma încălzirii locuințelor și absența cantității suficiente de lumină diurnă conduc la încetinirea procesului de fotosinteză și, drept consecință, influențează negativ vitalitatea și creșterea plantelor de cameră. Apa oxigenată, folosită corect combate eficient exact aceste efecte.

Apa oxigenată se regăsește în apa de ploaie, pe care plantele o iubesc foarte mult. Toți grdinarii știu că apa de ploaie este infinit mai bună pentru plante decât cea din udările cu apă potabilă sau apă de fântână.

Cum se folosește apa oxidenată pentru plantele din casă

  1. Adăugă 50 ml de apă oxigenată într-un litru cu apă stătută, la temperatura camerei și udă plantele din casă cu această apa o dată pe săptămână.
  2. Soluția rezultată poate fi folosită pentru a stropi frunmzele plantelor cu ajutorul unui pulverizator. Procedura poate fi aplicată zilnic, mai ales în cazul plantelor care au nevoie de un mediu umed.

De asemenea, apa oxigenată poate fi folosită în scop terapetutic pentru plante. Este utilă în cazul celor ofilite, al celor care au frunze galbene sau pătate, din cele mai diferite cauze, combate eficient bacteriile dăunătoare din sol, previne și distruge mucegaiurile din solul din ghivece și poate influența pozitiv creșterea. În plus previne procesele de degradare naturală a rădăcinilor, stimulează dezvoltarea acestora.

Apa oxigenata, tratament binefăcător pentru plantele din apartament

În cazul, în care plantele de cameră sunt infestate cu dăunători, precum acarienii, musculițele sau păduchii țestoși, puteți să preparați o soluție din 30 ml de apă oxigenată, 250 ml de apă și 40 picături de iod. Soluța este un tratament extrem de eficient care îndepărtează după câteva aplicări dăunătorii.

Este important ca în perioada în care plantele primesc apă oxigenată să se folosească și fertilizatori. Peroxidul stimulează toate procesele biologice ale plantelor astfel că acestea au nevoie d eun sumpliment de nutrienți care să le susțină dezvoltarea.

Citeste si: Remedii naturiste de la Mama Natură. Plante, apă aer!

Text: Otilia Ignat/sursa foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply